Een bezoek aan Saeftinghe; leuk & leerzaam voor groot en klein!

Speciaal voor kinderen worden leuke en leerzame activiteiten georganiseerd in Saeftinghe. Van een educatieve tocht over het plankierpad voor de allerkleinsten, tot een echte natuurexcursie door het gebied voor de wat grotere kinderen. Hieronder vindt u een overzicht van de mogelijkheden. Kijk ook regelmatig naar de agenda op deze website voor het actuele activiteitenaanbod.

Kinderen van 5 t/m 9 jaar
Ga op stap met Wannes en Keetje in Het Verdronken Land van Saeftinghe
Langs het plankierpad staan 10 palen met daarop een afbeelding van Wannes & Keetje. In het bezoekerscentrum is een rugzakje te huur met daarin de handleiding, spulletjes voor een leuk en leerzaam tochtje waarbij Wannes & Keetje je allerlei opdrachtjes laten doen. Dit is een leuke bezigheid voor gezinnen. We raden aan om de rugzak te reserveren door te mailen naar: bcsaeftinghe@hetzeeuwselandschap.nl.

 • Kosten per rugzakje: € 3,00
 • Voor de rugzakjes wordt een borg gevraagd van € 10,00.
 • Duur van de tocht: ca. 1½ uur.

Wannes & Keetje Groepstocht

De Wannes & Keetje Groepstocht is een route langs het plankierpad, waarin Wannes en Keetje centraal staan. Dit is een leuke activiteit voor een verjaardagsfeestje. Aan de balie van het bezoekerscentrum ligt, na reservering, een tas met de handleiding en benodigde materialen klaar. Met de handleiding kunnen de opdrachtjes en spelletjes in groepsverband worden uitgevoerd. Na afloop krijgen de kinderen als beloning een persoonlijk Wannes & Keetje diploma en een klein presentje van het bezoekerscentrum. Deze tas moet van te voren gereserveerd worden door te mailen naar: bcsaeftinghe@hetzeeuwselandschap.nl.

 • Kosten per groepstas: € 30,00
 • Maximaal aantal kinderen: 15
 • Voor de rugzakjes wordt een borg gevraagd van € 10,00.
 • Duur van de tocht: ca. 2 uur

Kinderen van 8 t/m 12 jaar

Speurtocht door het bezoekerscentrum
Natuurlijk zijn kinderen (onder begeleiding van een volwassene) altijd van harte welkom een kijkje te komen nemen in ons bezoekerscentrum, waar behalve van alles te zien, ook van alles te doen en te horen is!

Speciaal voor de wat oudere kinderen ligt er een gratis speurtocht klaar met leuke vragen, opdrachtjes en een puzzel. Vraag er gerust naar bij de balie of mail naar bcsaeftinghe@hetzeeuwselandschap.nl.

Kinderexcursie met gids
Voor kinderen vanaf 8 jaar organiseren we speciaal excursies op maat. De kinderen maken onder leiding van een gids een tocht van ongeveer 2½ uur door het Verdronken Land van Saeftinghe. Onderweg maken ze spelenderwijs kennis met het natuurgebied. De gids vertelt over de geschiedenis, de vogels en de planten. Om deel te nemen aan deze tocht moet je niet bang zijn voor een beetje modder.

 • Minimum tarief: € 80,00
 • Maximum aantal deelnemers is 20 kinderen + begeleiding van (maximaal 3) ouders/verzorgers.
 • Voor extra volwassenen wordt een meerprijs in rekening gebracht. 
 • Duur van de tocht: ca. 2 uur.

De kinderexcursie boek je via de onderstaande knop.

Boek kinderexcursie met gids