Een uitgestrekte brakwater-wildernis: in dit oerlandschap ziet, ruikt en ervaart u het ritme van het getij, de invloed van de zee en van de rivier de Schelde.

Verdronken Land van Saeftinghe

Een bezoek aan de grootste brakwaterwildernis van Europa is een onvergetelijke ervaring!

Het is een voor West-Europa ongekende, uitgestrekte brakwater-wildernis: een bezoek aan Het Verdronken Land van Saeftinghe is een onvergetelijke ervaring! In dit 36 km² grote oerlandschap ziet, ruikt en ervaart u het ritme van het getij, de invloed van de zee en de Schelde. De rijke historie - er stond zelfs een kasteel!- heeft haar sporen nagelaten.

In verband met de natuurwaarden en vooral de veiligheid is een groot deel van Saeftinghe niet vrij toegankelijk; de vloed kan er verraderlijk snel opkomen. Onze gidsen nemen u graag mee op een tocht het gebied in: zij kennen het gebied met de vele diepe geulen en kreken op hun duimpje. Bij het bezoekerscentrum of via deze website kunt u zich (vooraf) aanmelden voor zo’n bijzondere excursie. Een deel van het natuurgebied Saeftinghe is wel vrij toegankelijk, hier kunt u vrij struinen of de uitgezette routes volgen. Vanaf de dijk heeft u een prachtig overzicht over het gebied!

Lees ook Land van Saeftinghe, sporen van de oudste landbouwers in Zeeland op de website van Zeeuwse Ankers.

Bezoeken

In verband met de natuurwaarden en vooral de veiligheid is een groot deel van Saeftinghe niet vrij toegankelijk; de vloed kan er verraderlijk snel opkomen.

Onze gidsen nemen u graag mee op een tocht het gebied in: zij kennen het gebied met de vele diepe geulen en kreken op hun duimpje.

Bij het bezoekerscentrum of via de website van het Verdronken Land van Saeftinghe kunt u zich (vooraf) aanmelden voor zo’n bijzondere excursie.

Een deel van het natuurgebied Saeftinghe is wel vrij toegankelijk, hier kunt u vrij struinen of de uitgezette routes volgen. Vanaf de dijk heeft u een prachtig overzicht over het gebied!

Ga mee met een onvergetelijke excursie!

Kijk ook op de site voor speciale kinderactiviteiten.

Download gratis de informatieve en rijk geïllustreerde meeneemfolder Het Verdronken Land van Saeftinghe.

 

Adres

Bezoekerscentrum Saeftinghe
Emmaweg 4
4568 PW Nieuw-Namen (bezoekadres Emmadorp)

Stichting Het Zeeuwse Landschap

Stichting Het Zeeuwse Landschap beheert en beschermt waardevolle gebieden en historische pareltjes in Zeeland, bij elkaar bijna 10.000 ha. Geniet mee dankzij de vele wandelroutes, uitkijkpunten en excursies!

Ontwerp & realisatie: Nilsson

Privacyverklaring