Vrijwilligers

Vrijwilligers zijn onmisbaar. Ze onderhouden de natuurgebieden en vertellen verhalen tijdens excursies. Ze vervullen de functie van gastheer of gastvrouw en monitoren de flora en fauna in de gebieden. Kortom: wij kunnen niet zonder. Al ruim 240 vrijwilligers zijn actief binnen het Zeeuwse Landschap als teller, hersteller of verteller. Draag jij natuur, landschap en erfgoed een warm hart toe? Meld je ook aan als vrijwilliger! 

Ja! Ik word vrijwilliger

Vacatures

Op dit moment zijn wij opzoek naar vrijwilligers in drie prachtige gebieden. Bekijk de beschrijving via de onderstaande links.

Foto in Saeftinghe van gids Katelijne Damen

Gids

De gidsen, onze vertellers, vertellen de mooiste verhalen te voet of op de fiets. Het hele jaar door worden er in de hele provincie allerlei soorten excursies gegeven, variërend van een kennismaking met een gebied tot specialistische soorten. 

Katelijne vertelt hierover in haar blog. Ben jij een generalist of een specialist op een bepaald onderwerp? Wij zoeken verhalenvertellers!    

Meld je aan 

Vrouw kijkt lachend de camera in

Gastheren en gastvrouwen

Een vriendelijk gezicht en helpende hand voor bezoekers in drukbezochte gebieden zoals Oranjezon en Waterdunen. Je helpt mensen met het vinden van de route, geeft algemene informatie over het gebied en wijst iedereen op een aardige manier op de geldende regels. Je bent het gezicht van de organisatie in het gebied, waarbij je niet alles van de flora en fauna hoeft te weten. 

Ben je geduldig en hulpvaardig? Diana vertelt in haar blog over het werk als gastvrouw in Oranjezon.  

Meld je aan 

Wat kun je van ons verwachten?

Als vrijwilliger ben je een belangrijk onderdeel van Het Zeeuwse Landschap. Je komt terecht in een professionele organisatie. We werken aan de hand van ons vrijwilligersbeleid. Er is een vast aanspreekpunt, je ontvangt werkkleding, kilometervergoeding en er zijn mogelijkheden tot bijscholing. Ieder kwartaal valt ons magazine op je deurmat en je blijft op de hoogte van al het nieuws via de vrijwilligersnieuwsbrief. Enthousiast geworden? Meld je aan! Na de aanmelding zal er via de mail contact opgenomen worden door de coördinator vrijwilligers, waarna een telefonische intake en een persoonlijke ontmoeting volgt.  

Neem contact met ons op

Het is ontzettend leuk om mensen bewust te maken van hoe mooi de natuur is. Ze krijgen van mij een natuurbril op!
Ine
Gids Slikken van de Heen