Toestemming voor activiteiten

Het Zeeuwse Landschap wil zo veel mogelijk mensen laten genieten van de natuur. Uiteraard mag dit nooit ten koste gaan van de natuur zelf, noch van de natuurbeleving van de individuele bezoeker. Ook willen we eventuele hinder voor omwonenden beperken.
Daarom heb je een vergunning nodig als je een activiteit wilt organiseren in een van onze gebieden.

Gaat het om minder dan 20 deelnemers en is er geen geld mee gemoeid? Dan heb je geen vergunning nodig. Voor een commerciële activiteit is altijd toestemming nodig, ongeacht het aantal deelnemers.
Wij beoordelen je aanvraag op de soort en omvang van de activiteit en de te verwachten mate van verstoring. Daarin wegen we mee of er al activiteiten gepland zijn in hetzelfde gebied.
Kijk hier om te beoordelen of je een vergunning nodig hebt.

Kosten
Per aanvraag brengen we € 25,- administratiekosten in rekening.
Voor niet-commerciële activiteiten is de vergunning verder gratis.
Voor vergunningen voor commerciële activiteiten zijn de kosten afhankelijk van de aard en omvang van de activiteit. Op basis van je aanvraag bepalen wij de totale kosten en informeren je hierover voor akkoord.

Vergunning
Wil je een vergunning aanvragen? Vul het aanvraagformulier én het incasso-machtigingsformulier (om de administratiekosten te voldoen) in, geef de omvang van het gewenste evenemententerrein en/of de te gebruiken route(s) aan op kaart en mail dat samen - uiterlijk 4 weken voordat de activiteit plaatsvindt - naar info@hetzeeuwselandschap.nl.

Je krijgt bericht van ons binnen 20 werkdagen nadat wij alle gegevens hebben ontvangen.
Indien toestemming: je ontvangt de vergunning, met daarin de afspraken en voorwaarden.
Indien geen toestemming: we geven dan aan waarom de vergunning niet kan worden verleend. Hierbij geven we zo mogelijk aan of we de activiteit met extra maatregelen of aanpassingen alsnog kunnen toestaan.

Vragen?
We hebben de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet.
Heb je toch meer informatie nodig of wil je vooraf overleggen over de te nemen maatregelen, neem dan contact op via de mail of telefonisch: 0113-569110.

Stichting Het Zeeuwse Landschap

Stichting Het Zeeuwse Landschap beheert en beschermt waardevolle gebieden en historische pareltjes in Zeeland, bij elkaar bijna 10.000 ha. Geniet mee dankzij de vele wandelroutes, uitkijkpunten en excursies!

Ontwerp & realisatie: Nilsson

Privacyverklaring