UNESCO Geopark Schelde Delta vertelt de unieke ontstaansgeschiedenis van de Scheldedelta. Je maakt kennis met verhalen over het bijzondere landschap dat ontstaan is door 50 miljoen jaar natuurlijke processen en circa 1000 jaar menselijk handelen. Het landschap in de Scheldedelta was, en is, continu aan verandering onderhevig. Nergens ter wereld is een landschap te vinden waar de invloed van getijden, zeespiegelstijging en klimaatverandering op het landschap en zijn inwoners zo groot is als in het gebied rond de Schelde.

Geosites | Het Zeeuwse Landschap

Veel van de natuurgebieden die Het Zeeuwse Landschap beheert zijn aangewezen als Geosite. En daar zijn we trots op! Ontdek de rijke geschiedenis van Zeeland en bezoek één de UNESCO Geosites die wij beheren.

Luchtfoto Yerseke Moer Zeeland

Yerseke Moer

Eén van de oudste landschappen van Zeeland. Invloed van de zee en het menselijke gebruik tekenen het gebied [...]
Lees meer over Yerseke Moer
Luchtfoto Oranjezon

Oranjezon

Eeuwen geleden onderdeel van de Noordzee. Tegenwoordig een afwisselend duinlandschap door natuurlijke duinvorming [...]
Lees meer over Oranjezon

Verder beheren we de Nederlandse kant van Het Zwin, Dekzandgebied St. Jansteen en gebieden die onderdeel uitmaken van de Schenge (Westerschenge), Westerschelde (o.a. Inlagen Hoofdplaat en Paulinaschor), Kreekruggen en poelgronden Walcheren (o.a. Sint Laurense Weihoek), Oosterschelde (o.a. Inlagen Noord-Beveland en Rumoirtschorren) en Oudlandgebied de Poel (Hoeve van der Meulen). Kijk voor het totaaloverzicht op de website van UNESCO Geopark Schelde Delta.

Bekijk alle Geosites