Over de excursie

Avontuur en educatie gaan in deze speciale gezinsexcursie hand in hand. Je begint eenvoudig op de vlonders en bruggetjes van het plankierpad. Daarna volg je het spannende ruigenlaarzenpad, dat bepaald niet over gebaande paden gaat. Soms ga je op het schor, soms moet je door het slik. En dan speur je weer naar de geschikte plek om over geultjes heen te springen. Je kan een keer uitglijden in de modder of geluk hebben en jezelf net overeind houden.

Onderweg vertelt onze enthousiaste gids allerlei weetjes over dieren en planten, eb en vloed, verleden en toekomst. En laat je dingen ontdekken die je zelf in eerste instantie niet opvielen. Deze wandeling is bijna 3 kilometer en duurt ca. 1,5 uur. Geschikt vanaf 8 jaar.

Nóg grotere en stoere avonturiers ouder dan 10 jaar? Dan kun je ook kiezen voor de uitdagende excursie ‘Struinen door geulen, slikken en schorren’. 

Saeftinghe geul - Ruigelaarzenpad

Belangrijke info

  • Niveau: gemiddeld. Basis (wandel)conditie is voldoende. Meenemen van kinderen in draagzak/buggy is niet toegestaan. Minimale leeftijd om deel te nemen is 8 jaar. Niet geschikt voor een rolstoel
  • Schoeisel: goed passende hoge laarzen of stevige goed aan te snoeren schoenen zijn vereist (niet vasttapen) 
  • Kleding: je kleding kan vies worden, dus neem schone kleding mee voor na de excursie. Stem je kleding af op het weer
  • Overige tips: neem voldoende drinken mee en bij zonnig weer hoofdbedekking en zonnebrandcrème. Afval gaat mee naar huis
  • Lees voor je boeking en bezoek de algemene voorwaarden voor excursies.
kinderen in Saeftinghe

Tarieven

Volwassenen €10 p.p. Kinderen 8 tot 16 jaar €5 p.p. (inclusief gratis toegang tot de expositie)

Donateurs van Het Zeeuwse Landschap krijgen, tijdens het boeken, 50% korting voor twee volwassenen en nemen gratis twee kinderen tot 16 jaar mee. Je vindt het donateursnummer op je donateurspas. 

Het maximale aantal voor een reservering is 7 personen. Kom je met meer dan 7 personen? Vraag dan een excursie op maat aan.

De kinderen hebben het er nog over! Ontdekken met al je zintuigen, lekker actief buiten, de modderbroeken en ook nog eens leerzaam. Supertip voor het hele gezin.
MARGO
0 plaatsen beschikbaar volgeboekt Kies een datum

Aanmelden Ruige Laarzen Route 8+

Normaal tarief

Volwassenen €10,00 p.p.
Kinderen tot 16 jaar €5,00 p.p.

Kortingstarief donateurs

Volwassenen €5,00 p.p.
Kinderen tot 16 jaar gratis
1
Aanmelden
2
Samenvatting
3
Betalen
Datum en aantal personen
Deze datum is niet meer beschikbaar
Je gegevens

Gerelateerde activiteiten

Ontdek meer natuur en activiteiten in Zeeland

Er is zo veel te beleven in Zeeland. Ga voor meer activiteiten en wandelroutes naar het overzicht.

Bekijk meer activiteiten

Veelgestelde vragen

We begrijpen dat het heel leuk is om met de hond in een natuurgebied te lopen, maar in de kwetsbare natuurterreinen die we beheren is daarvoor niet altijd ruimte. Waarom dat is lees je hier. Ook vind je daar informatie waar ze wél aangelijnd op de wandelpaden mee mogen!