Over het gebied

Hoeve van der Meulen is een cultuurhistorische parel uit de 17e eeuw. Stap terug in de tijd en ervaar hoe het oude Zeeuwse agrarische landschap eruitziet. Niet alleen de boerderij is authentiek maar ook het landschap rondom de boerderij is als vanouds. 

Hoeve van der Meulen ligt bij 's-Heer Abtskerke, dichtbij Goes. Dankzij de hoge ligging op een kreekrug behoort de omgeving van 's-Heer Abtskerke tot de oudst bewoonde delen van Zeeland. Karakteristieke boomgaarden, kleinschalige akkers en hollebollige weilanden wisselen elkaar af. Dit is hoe landbouw vroeger bedreven werd.

Ervaar Hoeve van der Meulen tijdens een wandeling door het omliggende gebied, een overnachting of je excursiebezoek.  

 

Vooraanzicht Hoeve van der Meulen met zich op moestuin

Historie

Toen Het Zeeuwse Landschap in 2006 "d'oeve van Vermeule" aankocht, was de monumentale boerderij geheel vervallen. Tientallen jaren waren het erf en de oude hoogstamboomgaard aan de natuur overgelaten en daardoor overwoekerd met braamstruweel.

De laatste bewoner, Adrie van der Meulen, heeft zijn land grotendeels buiten de ruilverkaveling weten te houden. Daarmee is een authentiek landschap van kleine percelen en hollebollige weilanden en cultureel erfgoed bewaard gebleven.

Binnenkant Hoeve van der Meulen met bedstede
Museumwoning

Het oorspronkelijke woonhuis is ingericht als museumwoning. waar je kan ervaren hoe de bewoners van de boerderij vroeger leefden. De woning wordt beperkt opengesteld voor excursies. Kijk in het excursieoverzicht voor de volgende mogelijkheid. 

Zijaanzicht Hoeve van der Meulen met wuivende grassen en klaprozen op de voorgrond

Overnachten

Wist je dat je kan overnachten in deze authentieke boerderij? In de voormalige landbouwschuur zijn twee sfeervolle vakantieappartementen ingericht. Tijdens je verblijf in Hoeve van der Meulen ervaar je rust, ruimte en natuur op het prachtige Zeeuwse boerenland. De appartementen worden samen én apart verhuurd via Buitenleven Vakanties

Boek Hoeve Van der Meulen (7 pers)  

Boek de Vliedberg (4 pers

Boek Poel (3 pers)

Gerelateerde activiteiten

Ontdek meer natuur en activiteiten in Zeeland

Er is zo veel te beleven in Zeeland. Ga voor meer activiteiten en wandelroutes naar het overzicht.

Bekijk meer activiteiten

Nieuws en blogs

Veelgestelde vragen

We begrijpen dat het heel leuk is om met de hond in een natuurgebied te lopen, maar in de kwetsbare natuurterreinen die we beheren is daarvoor niet altijd ruimte. Waarom dat is lees je hier. Ook vind je daar informatie waar ze wél aangelijnd op de wandelpaden mee mogen! 

Daar is nagenoeg altijd toestemming voor nodig. Hier lees je in welke gevallen dit geldt en hoe je toestemming kunt aanvragen. Doe dit in ieder geval minimaal 4 weken voor de start van de inschrijving! 

Activiteiten waar GEEN toestemming voor gegeven zal worden: met drones vliegen, nachtactiviteiten, bijv. wandeling of dropping, overnachten in het gebied, gebruik van barbecue of open vuur, metaaldetectie en magneetvissen etc.  

In diverse gebieden is het mogelijk om een excursie op maat te organiseren. Hier lees je meer over de mogelijkheden en kun je eenvoudig een online aanvraag doen. Doe dat wel minimaal 2 weken voor de gewenste datum, zodat we je een gericht aanbod kunnen doen.