Over de route

Het Ruige Laarzenpad is een avontuurlijke wandelroute die je door de uitgestrekte en ruige natuur van Het Verdronken Land van Saeftinghe leidt. Je krijgt tijdens de wandeling van 2 kilometer een goed beeld van het Zeeuwse oerland. De naam zegt het al: trek schoenen of laarzen aan die vies mogen worden.   

Rondom springtij kunnen deze wandelpaden onder water komen te staan en zijn dan niet begaanbaar.  Bekijk daarom eerst de getijdentabel. Die is ook beschikbaar bij Bezoekerscentrum Saeftinghe. 

Route op de kaart

new

Gerelateerde activiteiten

Ontdek meer natuur en activiteiten in Zeeland

Er is zo veel te beleven in Zeeland. Ga voor meer activiteiten en wandelroutes naar het overzicht.

Bekijk meer activiteiten

Veelgestelde vragen

Daar is nagenoeg altijd toestemming voor nodig. Hier lees je in welke gevallen dit geldt en hoe je toestemming kunt aanvragen. Doe dit in ieder geval minimaal 4 weken voor de start van de inschrijving! 

Activiteiten waar GEEN toestemming voor gegeven zal worden: met drones vliegen, nachtactiviteiten, bijv. wandeling of dropping, overnachten in het gebied, gebruik van barbecue of open vuur, metaaldetectie en magneetvissen etc.  

We begrijpen dat het heel leuk is om met de hond in een natuurgebied te lopen, maar in de kwetsbare natuurterreinen die we beheren is daarvoor niet altijd ruimte. Waarom dat is lees je hier. Ook vind je daar informatie waar ze wél aangelijnd op de wandelpaden mee mogen! 

In Het Verdronken Land van Saeftinghe zijn het Plankierpad en de Ruige Laarzen Route vrij toegankelijk. Maar bekijk de getijdentabel altijd voorafgaand aan je bezoek. Bij springtij zijn deze routes niet toegankelijk. Betreden is altijd op eigen risico.