Foto van Amke Bogers, medewerker vrijwilligers en communicatie
Amke Bogers
Medewerker vrijwilligers en communicatie
Pak de fiets en ontdek Zeeland met de 5 mooiste Zeeuwse fietsroutes. Ik heb mijn fiets uit de schuur gehaald om een mooie top 5 samen te stellen verdeeld over provincie Zeeland, want ieder eiland heeft zijn eigen charme. Voor mij is het belangrijk dat de routes divers zijn en daarom bevatten ze zowel natuur als cultuur. Aangezien ik geen doorgewinterde fietser ben, heb ik plekken nodig om genietend van de omgeving te kunnen pauzeren. Dat is gelukt! Zittend op een bankje genoot ik van foeragerende en overvliegende vogels, de geur van bloemen en het waaien van de Zeeuwse wind. En wat is het een feest om in het voorjaar langs bermen vol wuivend fluitkruid en bloeiende meidoorn te fietsen. Tip: ga ook eens op fietsexcursie met een gids. Veel fietsplezier!
Tureluur zit op een paaltje met op de achtergrond grazende runderen

2. Vogelroute Sint Philipsland

Kijk goed om je heen want de fietsroute heet niet voor niks Vogelroute. Onderweg kun je tureluur, bondbekplevier, rietgors, slobeend, tafeleend en lepelaar tegenkomen. Vergeet je verrekijker niet! 

Je start de route bij restaurant Het Veerhuis gelegen aan het haventje. De route van 19 kilometer voert je langs de Rumoirtschorren, een historische Hollestelle, De Eendekooi, Het Bosje van Klompen, natuurgebied Het Rammegors, De Krabbenkreek en De Willemspolder.

Bekijk de fietsroute

Yerseke Moer

4. Rondje Moer

De fietsroute van 25 kilometer voert je door een groot openluchtmuseum. In het landschap zijn de sporen van menselijke activiteiten uit vele eeuwen terug te vinden. Het 'moerneren' (het afgraven van veen) uit de Middeleeuwen is nog steeds zichtbaar in het landschap. 

De route start in Yerseke en loopt langs diverse natuurgebieden. Via de Koude- en Kaarspolder, langs de Yerseke Moer en via de Vlaakse Moer en de Driehoek weer terug naar Yerseke. 

Bekijk de fietsroute