Over de route

De fietsroute van 30 kilometer komt langs een aantal verdedigingswerken uit de tijd van de Tachtigjarige Oorlog (1568-1648). De route start in Sluis en neemt je mee langs de Kruisdijkschans, Elderschans, Olieschans, de Sophiapolder en het Groote Gat. Je eindigt bij de mooiste stadspoort van Sluis: de Oostpoort.

Het Zeeuwse Landschap laat de littekens uit de tijd herleven en zorgt ervoor dat de natuur van deze gebieden optimaal floreert. Wil je alvast in de stemming komen voor deze fietstocht, bekijk dan hier de uitzending van Vara's Vroege Vogels over het gebied.

Route op de kaart

new

Gerelateerde activiteiten

Ontdek meer natuur en activiteiten in Zeeland

Er is zo veel te beleven in Zeeland. Ga voor meer activiteiten en wandelroutes naar het overzicht.

Bekijk meer activiteiten

Veelgestelde vragen

Daar is nagenoeg altijd toestemming voor nodig. Hier lees je in welke gevallen dit geldt en hoe je toestemming kunt aanvragen. Doe dit in ieder geval minimaal 4 weken voor de start van de inschrijving! 

Activiteiten waar GEEN toestemming voor gegeven zal worden: met drones vliegen, nachtactiviteiten, bijv. wandeling of dropping, overnachten in het gebied, gebruik van barbecue of open vuur, metaaldetectie en magneetvissen etc.  

We begrijpen dat het heel leuk is om met de hond in een natuurgebied te lopen, maar in de kwetsbare natuurterreinen die we beheren is daarvoor niet altijd ruimte. Waarom dat is lees je hier. Ook vind je daar informatie waar ze wél aangelijnd op de wandelpaden mee mogen!