Over de route

Dit is een zeer afwisselende route van ongeveer 3,5 kilometer over de historische wallen van Retranchement. Het is een hele groene route waarbij je onderweg veel cultuurelementen tegenkomt als knotwilgen, grenspalen en bunkers. Langs de wallen liggen veel waterpartijen waar je in het voorjaar boomkikkers kunt horen kekkeren en zomertortels hoort koeren. Een deel van de route loopt door het pittoreske Retranchement. 

Een deel van de wandeling (vanaf de picknickplaats aan de Dorpstraat) loopt naar Fort Nassau en is gemarkeerd met houten paaltjes.

new

Gerelateerde activiteiten

Ontdek meer natuur en activiteiten in Zeeland

Er is zo veel te beleven in Zeeland. Ga voor meer activiteiten en wandelroutes naar het overzicht.

Bekijk meer activiteiten

Veelgestelde vragen

Daar is nagenoeg altijd toestemming voor nodig. Hier lees je in welke gevallen dit geldt en hoe je toestemming kunt aanvragen. Doe dit in ieder geval minimaal 4 weken voor de start van de inschrijving! 

Activiteiten waar GEEN toestemming voor gegeven zal worden: met drones vliegen, nachtactiviteiten, bijv. wandeling of dropping, overnachten in het gebied, gebruik van barbecue of open vuur, metaaldetectie en magneetvissen etc.  

We begrijpen dat het heel leuk is om met de hond in een natuurgebied te lopen, maar in de kwetsbare natuurterreinen die we beheren is daarvoor niet altijd ruimte. Waarom dat is lees je hier. Ook vind je daar informatie waar ze wél aangelijnd op de wandelpaden mee mogen!