Over de route

De route start in de Verschepolder waar je goed in de braamstruiken moet kijken of je een boomkikker ziet zitten. Het is goed zoeken want ze hebben een fantastische schutkleur. Nadat je vanuit de Versche polder de Willem-Leopoldpolder bent ingelopen, gaat het wandelpad over in struinnatuur. Je loopt door een open landschap afgewisseld met waterpartijen en struwelen. In het voorjaar klinkt hier de scheldende zang van de spotvogel en in de wintermaanden zitten er vele eenden en ganzen.

Het is ook mogelijk om een eigen route te volgen: in de hele Willem Leopoldpolder kun je vrij rondstruinen. 

Route op de kaart

new

Gerelateerde activiteiten

Ontdek meer natuur en activiteiten in Zeeland

Er is zo veel te beleven in Zeeland. Ga voor meer activiteiten en wandelroutes naar het overzicht.

Bekijk meer activiteiten

Veelgestelde vragen

Daar is nagenoeg altijd toestemming voor nodig. Hier lees je in welke gevallen dit geldt en hoe je toestemming kunt aanvragen. Doe dit in ieder geval minimaal 4 weken voor de start van de inschrijving! 

Activiteiten waar GEEN toestemming voor gegeven zal worden: met drones vliegen, nachtactiviteiten, bijv. wandeling of dropping, overnachten in het gebied, gebruik van barbecue of open vuur, metaaldetectie en magneetvissen etc.  

We begrijpen dat het heel leuk is om met de hond in een natuurgebied te lopen, maar in de kwetsbare natuurterreinen die we beheren is daarvoor niet altijd ruimte. Waarom dat is lees je hier. Ook vind je daar informatie waar ze wél aangelijnd op de wandelpaden mee mogen!