Over de route

De blauwe Golfroute van 9 kilometer voert je over verharde en onverharde paden om Waterdunen heen. Geniet van de natuur waar eb en vloed het ritme van de dag bepalen.

Door de constante wisseling tussen hoog en laag water, ziet het landschap van schorren, kreken, zand- en slikplaten er ieder uur anders uit. Vanuit de kijkhutten observeer je vogels van heel dichtbij, zonder dat ze jou zien. De route gaat over struin-, vlonder- en verharde paden. Kortom een zeer afwisselende route waarbij je een goed beeld krijgt van het hele gebied. Het onverharde gedeelte van de wandelroute kan bij regen modderig zijn. Kies daarom voor stevige schoenen.

Je kunt vrij wandelen op gemarkeerde route tussen zonsopgang en zonsondergang. En vergeet je verrekijker niet!

Route op de kaart

new

Vogelkijkhut Waterdunen

Andere routes in het gebied

Waterdunen beschikt naast De Vogelroute nog over twee wandelroutes: De Zeekraalroute (4,5 km) en De Vogelroute (5,5 km).

Download hier de plattegrond en bekijk de routes en uitkijkpunten om je bezoek te plannen.

Gerelateerde activiteiten

Ontdek meer natuur en activiteiten in Zeeland

Er is zo veel te beleven in Zeeland. Ga voor meer activiteiten en wandelroutes naar het overzicht.

Bekijk meer activiteiten

Veelgestelde vragen

Daar is nagenoeg altijd toestemming voor nodig. Hier lees je in welke gevallen dit geldt en hoe je toestemming kunt aanvragen. Doe dit in ieder geval minimaal 4 weken voor de start van de inschrijving! 

Activiteiten waar GEEN toestemming voor gegeven zal worden: met drones vliegen, nachtactiviteiten, bijv. wandeling of dropping, overnachten in het gebied, gebruik van barbecue of open vuur, metaaldetectie en magneetvissen etc.  

We begrijpen dat het heel leuk is om met de hond in een natuurgebied te lopen, maar in de kwetsbare natuurterreinen die we beheren is daarvoor niet altijd ruimte. Waarom dat is lees je hier. Ook vind je daar informatie waar ze wél aangelijnd op de wandelpaden mee mogen! 

In diverse gebieden is het mogelijk om een excursie op maat te organiseren. Hier lees je meer over de mogelijkheden en kun je eenvoudig een online aanvraag doen. Doe dat wel minimaal 2 weken voor de gewenste datum, zodat we je een gericht aanbod kunnen doen.