Over de route

Zoals de naam van de route al zegt, loop je het grootste deel door het bos van Oranjezon. Ideaal op een warme zomerdag of een stormachtige herfstdag. Midden in het naaldbos kom je langs de Kaalkopplas. Een zoetwaterplas waar dodaarzen broeden en veel vogels komen drinken. Het laatste deel van de wandeling loopt een stuk door het open duin en kom je de roodborsttapuit tegen.

Route op de kaart

Bosroute

Groep mensen loopt door Oranjezon

Andere routes in het gebied

Naast de Bosroute is er ook de Parnassiaroute (4,5 kilometer), de Torenroute (2,5 kilometer) en de Damhertroute (6,5 kilometer). Volg voor de Bosroute het icoon van een boom op de paaltjes.

Bekijk hier alle routes in het gebied

Gerelateerde activiteiten

Ontdek meer natuur en activiteiten in Zeeland

Er is zo veel te beleven in Zeeland. Ga voor meer activiteiten en wandelroutes naar het overzicht.

Bekijk meer activiteiten

Veelgestelde vragen

Daar is nagenoeg altijd toestemming voor nodig. Hier lees je in welke gevallen dit geldt en hoe je toestemming kunt aanvragen. Doe dit in ieder geval minimaal 4 weken voor de start van de inschrijving! 

Activiteiten waar GEEN toestemming voor gegeven zal worden: met drones vliegen, nachtactiviteiten, bijv. wandeling of dropping, overnachten in het gebied, gebruik van barbecue of open vuur, metaaldetectie en magneetvissen etc.  

We begrijpen dat het heel leuk is om met de hond in een natuurgebied te lopen, maar in de kwetsbare natuurterreinen die we beheren is daarvoor niet altijd ruimte. Waarom dat is lees je hier. Ook vind je daar informatie waar ze wél aangelijnd op de wandelpaden mee mogen! 

In diverse gebieden is het mogelijk om een excursie op maat te organiseren. Hier lees je meer over de mogelijkheden en kun je eenvoudig een online aanvraag doen. Doe dat wel minimaal 2 weken voor de gewenste datum, zodat we je een gericht aanbod kunnen doen.