Over de route

De wandeling van 4 kilometer door natuurgebied Het Zwin voert je langs natuurgebied Kievittepolder. Dit bevindt zicht net achter de duinen en is begroeid met duindoorn, meidoorn, egelantier en kruipwilg. Vervolgens vervolg je over de duinen de route over het strand. Je wandelt langs schorren waar het zeewater elke vloed binnenstroomt. Het zoute water zorgt voor een bijzondere plantengroei met bijbehorende dieren. Je eindigt de route langs de Oudelandsepolder, die voornamelijk uit laaggelegen poelen en veedrinkputten bestaat. Dit trekt vele weidevogels en ook de zonminnende boomkikker voelt zich hier thuis. Kortom een zeer afwisselende wandeling!

Route op de kaart

new

Gerelateerde activiteiten

Ontdek meer natuur en activiteiten in Zeeland

Er is zo veel te beleven in Zeeland. Ga voor meer activiteiten en wandelroutes naar het overzicht.

Bekijk meer activiteiten

Veelgestelde vragen

Daar is nagenoeg altijd toestemming voor nodig. Hier lees je in welke gevallen dit geldt en hoe je toestemming kunt aanvragen. Doe dit in ieder geval minimaal 4 weken voor de start van de inschrijving! 

Activiteiten waar GEEN toestemming voor gegeven zal worden: met drones vliegen, nachtactiviteiten, bijv. wandeling of dropping, overnachten in het gebied, gebruik van barbecue of open vuur, metaaldetectie en magneetvissen etc.  

We begrijpen dat het heel leuk is om met de hond in een natuurgebied te lopen, maar in de kwetsbare natuurterreinen die we beheren is daarvoor niet altijd ruimte. Waarom dat is lees je hier. Ook vind je daar informatie waar ze wél aangelijnd op de wandelpaden mee mogen! 

In diverse gebieden is het mogelijk om een excursie op maat te organiseren. Hier lees je meer over de mogelijkheden en kun je eenvoudig een online aanvraag doen. Doe dat wel minimaal 2 weken voor de gewenste datum, zodat we je een gericht aanbod kunnen doen.