Het zilte Zwin

Een rondleiding door natuurgebied Het Zwin is een typisch Zeeuwse beleving.
Met een gids van Het Zeeuwse Landschap maakt u een wandeling door duinen, over het strand en een stukje schorlandschap. Dat wordt gevormd door de slufter; een zeearm die vanuit de Noordzee zout water het gebied in voert. De planten die hier groeien zijn dan ook echte bikkels, die niet bang zijn van een koude zoutwaterdouche. Talloze kustvogels scharrelen hier hun kostje bijeen. De gids neemt u ook mee in het verleden, toen vanaf hier de belangrijke zeearm landinwaarts slingerde.
De tocht duurt ca. 2 tot 2,5 uur.

Kledingadvies: trek laarzen aan of (in de zomer) gymschoenen die nat/vies mogen worden.

Aanmelden is niet nodig.

Startpunt
De wandeling start bij het infopunt 'zand', gelegen aan de ingang van de parking op de G. van Hoekestraat 2, 4525 NH Retranchement. Dat is aan de rand van Cadzand-Bad. Neem op de Kanaalweg de afslag richting strandpaviljoen De Zeemeeuw.

Kosten
Volwassenen: € 4,- p.p., kinderen tot 16 jaar € 2,- p.p. Donateurs van Het Zeeuwse Landschap en hun huisgenoten op vertoon van hun donateurspas gratis!

Onze excursies zijn bedoeld voor individuele personen of gezinnen. Wilt u met meer dan 5 personen mee doen aan een rondleiding? Vraag dan een excursie op maat aan.

foto Marcel Klootwijk

Stichting Het Zeeuwse Landschap

Stichting Het Zeeuwse Landschap beheert en beschermt waardevolle gebieden en historische pareltjes in Zeeland, bij elkaar bijna 10.000 ha. Geniet mee dankzij de vele wandelroutes, uitkijkpunten en excursies!

Ontwerp & realisatie: Nilsson

Privacyverklaring