Over de excursie

Een deskundige en enthousiaste gids neemt je mee in een deel van het natuurgebied Verdronken land van Saeftinghe, dat niet vrij toegankelijk is. Je ervaart in dit in totaal 36 km² grote oerlandschap een wildernisgevoel, dat uniek is voor Nederland en België.

Je wandelt over groene schorren, vindt een weg door het slik en waadt door de getijdengeulen. Ondertussen geniet je van het weidse landschap, flora en fauna en de bijzondere verhalen die de gids je vertelt over de rijke natuur en bijzondere geschiedenis van dit grootste brakwaterschor in Europa.

Deze uitdagende en modderige wandeling duurt 3 uur. De minimale leeftijd om aan deze tocht mee te nemen is 10 jaar.

Geul in Saeftinghe met veenblok

Belangrijke info

  • Niveau: hoog. Goede algemene en wandelconditie is vereist. Deelnemers die zwanger zijn of gezondheidsproblemen hebben zijn uitgesloten. Meenemen van een kindje in draagzak is niet toegestaan. Bekijk de excursie alternatieven ‘Verdronken verhalen van Saeftinghe’ en ‘Ruige Laarzen Route 8+’
  • Schoeisel: goed passende hoge laarzen of stevige goed aan te snoeren schoenen zijn vereist (niet vasttapen) 
  • Kleding: trek kleding aan die vies mag worden en houd rekening met de weersvoorspellingen (regen/kou). Neem schone kleren en schoeisel mee voor na de excursie 
  • Overige tips: neem eten en voldoende drinken mee (geen alcohol en afval mee naar huis) en bij zonnig weer hoofdbedekking en zonnebrandcrème.
  • Lees voor je boeking en bezoek de algemene voorwaarden voor excursies.
     
Mensen kijken door verrekijker

Tarieven

Volwassenen €15 p.p., kinderen van 10 tot 16 jaar €7,50 p.p. (inclusief huur van wandelstok en toegang tot de expositie).

Donateurs van Het Zeeuwse Landschap krijgen, tijdens het boeken, 50% korting voor twee volwassenen en kunnen gratis twee kinderen tot 16 jaar meenemen. Je vindt het donateursnummer op je donateurspas.

Het maximale aantal voor een reservering is 7 personen. Kom je met meer dan 7 personen? Vraag dan een excursie op maat aan.

 

Het was een spannende en inspannende tocht door een uniek, weids, ruig en prachtig natuurgebied.
Caaarooo
Blog over uitstapjes, reizen en wandelen
15 plaatsen beschikbaar volgeboekt Kies een datum

Aanmelden Struinen door geulen, slikken en schorren

Normaal tarief

Volwassenen €15 p.p.
Kinderen tot 16 jaar €7,50 p.p.

Kortingstarief donateurs

Volwassenen €7,50 p.p.
Kinderen tot 16 jaar gratis
1
Aanmelden
2
Samenvatting
3
Betalen
Datum en aantal personen
Nog 15 plaatsen beschikbaar
Je gegevens

Gerelateerde activiteiten

Ontdek meer natuur en activiteiten in Zeeland

Er is zo veel te beleven in Zeeland. Ga voor meer activiteiten en wandelroutes naar het overzicht.

Bekijk meer activiteiten

Veelgestelde vragen

We begrijpen dat het heel leuk is om met de hond in een natuurgebied te lopen, maar in de kwetsbare natuurterreinen die we beheren is daarvoor niet altijd ruimte. Waarom dat is lees je hier. Ook vind je daar informatie waar ze wél aangelijnd op de wandelpaden mee mogen! 

In diverse gebieden is het mogelijk om een excursie op maat te organiseren. Hier lees je meer over de mogelijkheden en kun je eenvoudig een online aanvraag doen. Doe dat wel minimaal 2 weken voor de gewenste datum, zodat we je een gericht aanbod kunnen doen.