Het geheim van de Eendenkooi

In een ‘stiltegebied’, in Sint Philipsland, ligt – verscholen in het groen – de Eendenkooi. Dit cultuurhistorisch erfgoed, wat vanwege de kwetsbaarheid slechts een paar keer per jaar te bezoeken is, had vroeger een commerciële betekenis. Nu is het een oase van rust met veel natuurwaarden.
Tijdens dit unieke bezoek maak je kennis met het gebied en de typische gebruiken rondom de kooi, zoals de inzet van het kooikershondje, de vangpijpen, de broedkorven en de verschillende soorten eenden.

De eendenkooi-excursie is zeer exclusief! Een arrangement duurt 2 uur en bestaat uit een rondleiding door het stiltegebied, een filmpresentatie, een bezoek aan de expositie en is inclusief een kop koffie en een kooikersgebakje.

Let op: in dit gebied komen teken voor; zorg er daarom voor dat armen en benen bedekt zijn.
Honden zijn in dit gebied niet toegestaan.

Aanmelden
Reserveren is noodzakelijk en kan tot uiterlijk twee dagen voorafgaand aan de rondleiding via onderstaand aanmeldingsformulier.
Er geldt een minimum èn een maximum aantal deelnemers, dus wees er snel bij. 

Adres
Noordweg 51, 4675 RN Sint Philipsland

Kosten
De kosten bedragen € 7,50 p.p., incl. koffie en gebakje.
Voor kinderen tot 4 jaar is de deelname gratis. Optioneel kan voor kinderen een pakje sap en zakje chips gekocht worden voor € 2,50.
Donateurs van Het Zeeuwse Landschap betalen op vertoon van hun donateurspas slechts € 5,-- p.p.

Onze excursies zijn bedoeld voor individuele personen of gezinnen. Wil je met meer dan 5 personen mee doen aan een rondleiding? Vraag dan een excursie op maat aan.

 

Deze activiteit vindt plaats op de volgende data

Stichting Het Zeeuwse Landschap

Stichting Het Zeeuwse Landschap beheert en beschermt waardevolle gebieden en historische pareltjes in Zeeland, bij elkaar bijna 10.000 ha. Geniet mee dankzij de vele wandelroutes, uitkijkpunten en excursies!

Ontwerp & realisatie: Nilsson

Privacyverklaring