Het geheim van de Eendenkooi

De Eendenkooi in Anna Jacobapolder is een stiltegebied met een rijke leefgemeenschap van planten, vogels, zoogdieren en insecten. De eendenkooi is geheel intact en het oude kooikerambacht wordt nog beoefend. Verschil met vroeger is dat eenden niet meer in de pan belanden, maar hun gegevens in het wetenschappelijk onderzoek een belangrijke sleutelrol vervullen.

Excursies zijn beperkt in aantal en zeer exclusief. Onder leiding van de kooiker kunt u het stiltegebied bezoeken tijdens het broedseizoen. U maakt kennis met de cultuurhistorie, de gebruiken en de anekdotes achter de schermen.
Het arrangement bestaat uit: ontvangst met koffie, thee en kooikersgebakje, voor kinderen een flesje sap met versnapering. U neemt deel aan de fluisterwandeling, filmpresentatie, expositie bezichtiging (met de corona-regelgeving als ‘doorstroomlocatie’ met mondkapje).

Let op: in dit gebied komen teken voor; zorg er daarom voor dat armen en benen bedekt zijn.
Honden zijn in dit gebied niet toegestaan.

Aanmelden
Reserveren is noodzakelijk en kan via onderstaand formulier.
 

Adres
Noordweg 51, 4675 RN Sint Philipsland

Kosten
Volwassenen €10,00 p.p., kinderen van 4 tot 14 jaar €5,00 p.p.
Donateurs van Het Zeeuwse Landschap betalen op vertoon van hun donateurspas slechts €7,50 per volwassene en €3,50 per kind.
Graag contant betalen.

 

Stichting Het Zeeuwse Landschap

Stichting Het Zeeuwse Landschap beheert en beschermt waardevolle gebieden en historische pareltjes in Zeeland, bij elkaar bijna 10.000 ha. Geniet mee dankzij de vele wandelroutes, uitkijkpunten en excursies!

Ontwerp & realisatie: Nilsson

Privacyverklaring