Over de excursie

Geniet van een fiets- en wandelexcursie in de omgeving van ’t Zwin en Retranchement. Gids Elly woont in de omgeving en weet alle mooie plekken en vogelhotspots te vinden. Ze kent de omgeving op haar duimpje! 

Beleef de prachtige natuur van ’t Zwin en de rijke cultuurhistorie rondom Retranchement. De diversiteit van flora, fauna en erfgoed die je onderweg tegenkomt, maakt dit tot een hele afwisselende excursie voor iedereen die van natuur en cultuur houdt. 

We maken een mooie tocht op de fiets via Het Zwin, waarin we drie stops invoegen. Hier is de mogelijkheid om door een telescoop de vogels te bekijken. Vervolgens fietsen we door via Retranchement waar we wandelen naar Fort Maurits. Hierna fietsen we weer terug naar de verzamelplek. 

De verwachte lengte is ongeveer 3 uur. Neem wat te eten en te drinken mee. Zorg voor stevige schoenen (die vies mogen worden) om ook te kunnen wandelen en vergeet je verrekijker niet! 

Wallen van Retranchement in de winter

Tarieven

Volwassenen: € 6,- p.p., kinderen tot 16 jaar € 3- p.p. 

Donateurs van Het Zeeuwse Landschap krijgen, tijdens het boeken, 50% korting voor twee volwassenen en nemen gratis twee kinderen tot 16 jaar mee. Je vindt het donateursnummer op je donateurspas. 

Het maximale aantal voor een reservering is 7 personen. Kom je met meer dan 7 personen? Vraag dan een excursie op maat aan.

plaatsen beschikbaar volgeboekt Kies een datum

Aanmelden Fiets- en wandelexcursie Zeeuws-Vlaamse kust

Normaal tarief

Volwassenen €6 p.p.
Kinderen tot 16 jaar €3 p.p.

Kortingstarief donateurs

Volwassenen €3 p.p.
Kinderen tot 16 jaar gratis
1
Aanmelden
2
Samenvatting
3
Betalen
Datum en aantal personen
Kies een datum
Je gegevens

Gerelateerde activiteiten

Ontdek meer natuur en activiteiten in Zeeland

Er is zo veel te beleven in Zeeland. Ga voor meer activiteiten en wandelroutes naar het overzicht.

Bekijk meer activiteiten

Veelgestelde vragen

In diverse gebieden is het mogelijk om een excursie op maat te organiseren. Hier lees je meer over de mogelijkheden en kun je eenvoudig een online aanvraag doen. Doe dat wel minimaal 2 weken voor de gewenste datum, zodat we je een gericht aanbod kunnen doen.

Daar is nagenoeg altijd toestemming voor nodig. Hier lees je in welke gevallen dit geldt en hoe je toestemming kunt aanvragen. Doe dit in ieder geval minimaal 4 weken voor de start van de inschrijving! 

Activiteiten waar GEEN toestemming voor gegeven zal worden: met drones vliegen, nachtactiviteiten, bijv. wandeling of dropping, overnachten in het gebied, gebruik van barbecue of open vuur, metaaldetectie en magneetvissen etc.  

We begrijpen dat het heel leuk is om met de hond in een natuurgebied te lopen, maar in de kwetsbare natuurterreinen die we beheren is daarvoor niet altijd ruimte. Waarom dat is lees je hier. Ook vind je daar informatie waar ze wél aangelijnd op de wandelpaden mee mogen!