Over de route

De torenroute in Slikken van de Heen is een afwisselende route van 3 kilometer die je door een halfopen bosgebied leidt. Halverwege de route staat een 25 meter hoge uitkijktoren, vanwaar je uitzicht hebt over het gebied. Onderweg kom je kuddes konikpaarden tegen en de prachtige Rode geuzen. Met een beetje geluk zie je de wisenten of komt er een zeearend overvliegen.

Het landschap kenmerkt zich door oude geultjes en bemoste bomen. In het voorjaar is het hier genieten van de vele zangvogels. Het lopen van de routes is door de ongelijkheid van het terrein niet overal even makkelijk. In de herfst en de winter kan het nat en slikkerig zijn, dus trek stevige schoenen of laarzen aan. 

Route op de kaart

Slikken van de Heen - Blauwe + rode route

Gerelateerde activiteiten

Ontdek meer natuur en activiteiten in Zeeland

Er is zo veel te beleven in Zeeland. Ga voor meer activiteiten en wandelroutes naar het overzicht.

Bekijk meer activiteiten

Veelgestelde vragen

Daar is nagenoeg altijd toestemming voor nodig. Hier lees je in welke gevallen dit geldt en hoe je toestemming kunt aanvragen. Doe dit in ieder geval minimaal 4 weken voor de start van de inschrijving! 

Activiteiten waar GEEN toestemming voor gegeven zal worden: met drones vliegen, nachtactiviteiten, bijv. wandeling of dropping, overnachten in het gebied, gebruik van barbecue of open vuur, metaaldetectie en magneetvissen etc.  

We begrijpen dat het heel leuk is om met de hond in een natuurgebied te lopen, maar in de kwetsbare natuurterreinen die we beheren is daarvoor niet altijd ruimte. Waarom dat is lees je hier. Ook vind je daar informatie waar ze wél aangelijnd op de wandelpaden mee mogen! 

In diverse gebieden is het mogelijk om een excursie op maat te organiseren. Hier lees je meer over de mogelijkheden en kun je eenvoudig een online aanvraag doen. Doe dat wel minimaal 2 weken voor de gewenste datum, zodat we je een gericht aanbod kunnen doen.