Over het gebied

De Cletemspolder, onderdeel van de Groese Polders, heeft een spannende, kindvriendelijke inrichting met onder meer een trekvlot en een vlonderpad. Op de top staat een uitkijkpunt en het pad eindigt met een hangbrug richting Groede. Een ware speelpolder dus! Een geul doorsnijdt de duinen en verbindt kreek en duinen. Maar deze speelpolder staat niet alleen vol met speelattracties! Je kan er ook genieten van de mooie natuur. Het gebied is uitgegroeid tot een vogelrijk gebied en is rijk begroeid. De beplanting bestaat onder andere uit duindoorn, kardinaalmuts, watermunt en egelantier. De zeldzame zomertortel koert hier nog in de zomermaanden en de stiekeme goudvink zit in het struweel. 
Goudvink

Flora & fauna

Vogels

Door de afwisseling van landschapstypen als water, bebossing en open weides is er een diverse flora en fauna. In de dichter beboste delen zit de prachtige en zeldzame goudvink. In de struwelen hoor je de spotvogel en cetti's zanger. In de wat opener delen broeden kneutjes.

Vlonderpad door de Groese polders

Beheer

Het gebied wordt jaarrond door runderen begraasd en de paden worden gemaaid. De vooroevers worden gehooid, zodat de flora divers blijft.

Gerelateerde activiteiten

Ontdek meer natuur en activiteiten in Zeeland

Er is zo veel te beleven in Zeeland. Ga voor meer activiteiten en wandelroutes naar het overzicht.

Bekijk meer activiteiten

Veelgestelde vragen

We begrijpen dat het heel leuk is om met de hond in een natuurgebied te lopen, maar in de kwetsbare natuurterreinen die we beheren is daarvoor niet altijd ruimte. Waarom dat is lees je hier. Ook vind je daar informatie waar ze wél aangelijnd op de wandelpaden mee mogen! 

Daar is nagenoeg altijd toestemming voor nodig. Hier lees je in welke gevallen dit geldt en hoe je toestemming kunt aanvragen. Doe dit in ieder geval minimaal 4 weken voor de start van de inschrijving! 

Activiteiten waar GEEN toestemming voor gegeven zal worden: met drones vliegen, nachtactiviteiten, bijv. wandeling of dropping, overnachten in het gebied of gebruik van barbecue, open vuur etc.