Over het gebied

De Cletemspolder en Baanstpolder zijn onderdeel van recreatienatuur de Groese Polders. Deze recreatienatuur hebben een spannende, kindvriendelijke inrichting met onder meer een trekvlot en vlonderpaden. Het zijn ware speelpolders dus! 

In de Cletemspolder vind je een uitkijkpunt en een hangbrug. De Baanstpolder heeft leuke wandelroutes met een Broekboslabyrint en beleefplek “De Duinbelvedere”. Daarnaast is er een apart ruiterpad en fietspad. Iedereen kan er dus genieten van de mooie natuur.  

Groese Polders is een vogelrijk gebied en rijk begroeid. De beplanting bestaat onder andere uit duindoorn, kardinaalmuts, watermunt en egelantier. De zeldzame zomertortel koert hier nog in de zomermaanden en de stiekeme goudvink zit in het struweel.

Goudvink

Flora & fauna

Door de afwisseling van landschapstypen als water, bebossing en open weides is er een diverse flora en fauna. In de dichter beboste delen zit de prachtige en zeldzame goudvink. In de struwelen hoor je de spotvogel en cetti's zanger. In de wat opener delen broeden kneutjes en in de poelen kun je verschillende kikkers horen kwaken.

Vlonderpad door de Groese polders

Beheer

Het gebied wordt jaarrond door runderen begraasd en de paden worden gemaaid. De vooroevers worden gehooid, zodat de flora divers blijft.

Gerelateerde activiteiten

Ontdek meer natuur en activiteiten in Zeeland

Er is zo veel te beleven in Zeeland. Ga voor meer activiteiten en wandelroutes naar het overzicht.

Bekijk meer activiteiten

Veelgestelde vragen

We begrijpen dat het heel leuk is om met de hond in een natuurgebied te lopen, maar in de kwetsbare natuurterreinen die we beheren is daarvoor niet altijd ruimte. Waarom dat is lees je hier. Ook vind je daar informatie waar ze wél aangelijnd op de wandelpaden mee mogen! 

Daar is nagenoeg altijd toestemming voor nodig. Hier lees je in welke gevallen dit geldt en hoe je toestemming kunt aanvragen. Doe dit in ieder geval minimaal 4 weken voor de start van de inschrijving! 

Activiteiten waar GEEN toestemming voor gegeven zal worden: met drones vliegen, nachtactiviteiten, bijv. wandeling of dropping, overnachten in het gebied, gebruik van barbecue of open vuur, metaaldetectie en magneetvissen etc.