Over de excursie

De wandeling begint langs het mooie deel van het oude kanaal. Vanaf de kant kunnen we vroege zomersoorten zien vliegen en eitjes af zien zetten. Vanwege de rijke plantengroei onder water is de soortenrijkdom hier groot. Denk hierbij aan juffers (lantaarnke, azuurjuffer) en aan de wat grote libellen (viervlek, keizerlibel, vroege glazenmaker en de knalrode vuurlibel). 
 

Met een beetje geluk zie je enkele ‘uitsluipende’ larven waar de juffer of libel uit z’n huidje kruipt te midden van andere waterbeesten, zoals de zwarte spinnende waterkever en kwakende groene kikkers.

De excursie duurt tussen de 2 en 2,5 uur.

Viervlek

Tarieven

Volwassenen: € 6,- p.p., kinderen tot 16 jaar € 3- p.p. Donateurs van Het Zeeuwse Landschap krijgen, tijdens het boeken, 50% korting voor twee volwassenen en gratis deelname voor twee kinderen tot 16 jaar. Je vindt je donateursnummer op je donateurspas.

Het maximale aantal voor een reservering is 7 personen. Kom je met meer dan 7 personen? Vraag dan een excursie op maat aan.

Excursie niet beschikbaar

Op dit moment zijn er geen data ingepland voor deze excursie
Bekijk alle excursies

Gerelateerde activiteiten

Ontdek meer natuur en activiteiten in Zeeland

Er is zo veel te beleven in Zeeland. Ga voor meer activiteiten en wandelroutes naar het overzicht.

Bekijk meer activiteiten

Veelgestelde vragen

We begrijpen dat het heel leuk is om met de hond in een natuurgebied te lopen, maar in de kwetsbare natuurterreinen die we beheren is daarvoor niet altijd ruimte. Waarom dat is lees je hier. Ook vind je daar informatie waar ze wél aangelijnd op de wandelpaden mee mogen! 

In diverse gebieden is het mogelijk om een excursie op maat te organiseren. Hier lees je meer over de mogelijkheden en kun je eenvoudig een online aanvraag doen. Doe dat wel minimaal 2 weken voor de gewenste datum, zodat we je een gericht aanbod kunnen doen.