Over de excursie

In dit nieuwe natuurgebied, waar eb en vloed het ritme van de dag bepalen, kun je heerlijk wandelen terwijl je vogels van dichtbij kunt observeren. Door de unieke ligging ontstaat een fraai samenspel tussen water en land, zilt en zoet, eb en vloed. Dit is aantrekkelijk voor vele vogels die hier komen rusten, eten en broeden. 

Waterdunen is in het najaar een geliefd tussenstation voor trekvogels. De visarend, lepelaar en bontbekplevier vinden in dit gebied voedsel en rust voordat ze hun verdere reis kunnen maken. Ook zijn er vele vogels die in Waterdunen neerstrijken om te overwinteren, zoals de smient, brandgans en wintertaling.

Wil jij meer weten over vogels? Tijdens deze excursie staan de vogels centraal. Je wandelt samen met een gids en vogelkenner langs kijkschermen, vogelhutten en over bruggen om de vogels en hun gedrag van dichtbij te bekijken. Ook kom je tijdens de excursie van alles te weten over het samenwerkingsverband en de huidige ontwikkelingen dat dit bijzondere natuur- en recreatiegebied mogelijk heeft gemaakt.

De excursie duurt 3,5 uur en neemt je mee over een route van bijna 6 kilometer. Vergeet niet je verrekijker mee te nemen!

Aanmelden 
Reserveren is noodzakelijk en kan via onderstaand formulier. 

Waterdunen dronebeeld gebied

Tarieven

Volwassenen: € 5,- p.p., kinderen tot 16 jaar € 2,50- p.p. Donateurs van Het Zeeuwse Landschap krijgen, tijdens het boeken, 50% korting voor twee volwassenen en nemen gratis twee kinderen tot 16 jaar mee. Je vindt het donateursnummer op je donateurspas. 

Het maximale aantal voor een reservering is 7 personen. Kom je met meer dan 7 personen? Vraag dan een excursie op maat aan.

Onder leiding van een gids zie je veel meer, omdat je geattendeerd wordt op dingen waar je anders aan voorbij zou gaan.
Monika
Deelnemer excursie
6 plaatsen beschikbaar volgeboekt Kies een datum

Aanmelden Vogelexcursie Waterdunen

Normaal tarief

Volwassenen €5,00 p.p.
Kinderen tot 16 jaar €2,50 p.p.

Kortingstarief donateurs

Volwassenen €2,50 p.p.
Kinderen tot 16 jaar gratis
1
Aanmelden
2
Samenvatting
3
Betalen
Datum en aantal personen
Nog 6 plaatsen beschikbaar
Je gegevens

Gerelateerde activiteiten

Ontdek meer natuur en activiteiten in Zeeland

Er is zo veel te beleven in Zeeland. Ga voor meer activiteiten en wandelroutes naar het overzicht.

Bekijk meer activiteiten

Veelgestelde vragen

We begrijpen dat het heel leuk is om met de hond in een natuurgebied te lopen, maar in de kwetsbare natuurterreinen die we beheren is daarvoor niet altijd ruimte. Waarom dat is lees je hier. Ook vind je daar informatie waar ze wél aangelijnd op de wandelpaden mee mogen! 

In diverse gebieden is het mogelijk om een excursie op maat te organiseren. Hier lees je meer over de mogelijkheden en kun je eenvoudig een online aanvraag doen. Doe dat wel minimaal 2 weken voor de gewenste datum, zodat we je een gericht aanbod kunnen doen.