Over de excursie

Beleving en educatie gaan in deze speciale vogelexcursie voor kinderen hand in hand. Tijdens de excursie wandel je samen met de gids door dit nieuwe natuurgebied. De gids neemt telescopen en zoekkaarten mee. Vanuit de vogelkijkhutten en kijkschermen bekijk je samen de vogels en leer je van alles over hun gedrag en uiterlijk. Er wordt dus geregeld even stilgestaan. 

Onderweg vertelt de gids je ook van alles over eb en vloed, de zilte planten die hier groeien en de insecten die er leven. Dit is aantrekkelijk voor vele vogels die hier komen rusten, eten en broeden. In het voorjaar keren vele vogels terug naar Waterdunen om hier te broeden. 

De excursie is 3 uur en neemt je mee over een route van bijna 5 kilometer. Geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Ouders/verzorgers zijn ook van harte welkom. 

Aanmelden 
Reserveren is noodzakelijk en kan via onderstaand formulier. 

Grote sterns

Tarieven

Volwassenen: € 6,- p.p., kinderen tot 16 jaar € 3,00- p.p. Donateurs van Het Zeeuwse Landschap krijgen, tijdens het boeken, 50% korting voor twee volwassenen en nemen gratis twee kinderen tot 16 jaar mee. Je vindt het donateursnummer op je donateurspas. 

Het maximale aantal voor een reservering is 7 personen. Kom je met meer dan 7 personen? Vraag dan een excursie op maat aan.

Onder leiding van een gids zie je veel meer, omdat je geattendeerd wordt op dingen waar je anders aan voorbij zou gaan.
Monika
Deelnemer excursie

Excursie niet beschikbaar

Op dit moment zijn er geen data ingepland voor deze excursie
Bekijk alle excursies

Gerelateerde activiteiten

Ontdek meer natuur en activiteiten in Zeeland

Er is zo veel te beleven in Zeeland. Ga voor meer activiteiten en wandelroutes naar het overzicht.

Bekijk meer activiteiten

Veelgestelde vragen

We begrijpen dat het heel leuk is om met de hond in een natuurgebied te lopen, maar in de kwetsbare natuurterreinen die we beheren is daarvoor niet altijd ruimte. Waarom dat is lees je hier. Ook vind je daar informatie waar ze wél aangelijnd op de wandelpaden mee mogen! 

In diverse gebieden is het mogelijk om een excursie op maat te organiseren. Hier lees je meer over de mogelijkheden en kun je eenvoudig een online aanvraag doen. Doe dat wel minimaal 2 weken voor de gewenste datum, zodat we je een gericht aanbod kunnen doen.