Over de excursie

Op de grens van land en zee in de buurt van Breskens vind je het unieke natuurgebied Waterdunen. Het is gebied is eind 2021 geopend en daarmee nog volop in ontwikkeling en beweging. Hier komen natuur, recreatie, kustversterking en aquacultuur samen. Door de unieke ligging, op de grens van land en zee, heb je hier een fraai samenspel tussen water en land, zilt en zoet, eb en vloed.

Een fietsexcursie van 2,5 uur is de perfecte manier om dit alles te kunnen aanschouwen.

Al trappend over de dijken geniet je van de zilte zeelucht, wuivende grassen en foeragerende vogels. Onderweg zet je de fiets even aan de kant voor een korte wandeling naar een van de vogelkijkhutten, om van daaruit de vogels van dichtbij te kunnen zien.  

Je leert van alles over het ontstaan van Waterdunen en de reeds aanwezige en toekomstige natuurwaarden. 

Vrouw kijkt door verrekijker in kijkscherm

Tarieven

Volwassenen: € 5,- p.p., kinderen tot 16 jaar € 2,50- p.p. Donateurs van Het Zeeuwse Landschap krijgen, tijdens het boeken, 50% korting voor twee volwassenen en nemen gratis twee kinderen tot 16 jaar mee. Je vindt het donateursnummer op je donateurspas. 

Het maximale aantal voor een reservering is 7 personen. Kom je met meer dan 7 personen? Vraag dan een excursie op maat aan.

Onder leiding van een gids zie je veel meer, omdat je geattendeerd wordt op dingen waar je anders aan voorbij zou gaan.
Monika
Deelnemer excursie

Excursie niet beschikbaar

Op dit moment zijn er geen data ingepland voor deze excursie
Bekijk alle excursies

Gerelateerde activiteiten

Ontdek meer natuur en activiteiten in Zeeland

Er is zo veel te beleven in Zeeland. Ga voor meer activiteiten en wandelroutes naar het overzicht.

Bekijk meer activiteiten

Veelgestelde vragen

We begrijpen dat het heel leuk is om met de hond in een natuurgebied te lopen, maar in de kwetsbare natuurterreinen die we beheren is daarvoor niet altijd ruimte. Waarom dat is lees je hier. Ook vind je daar informatie waar ze wél aangelijnd op de wandelpaden mee mogen!