Over de cleanup

Het Groene Strand bij Oranjezon is een uniek natuurgebied vol bijzondere dieren en planten die alleen op het strand te vinden zijn. Enthousiaste gastheren van Rotary Club Walcheren laten tijdens deze expeditie zien welke dieren en planten op het strand leven. Tegelijkertijd ruimen we het strand op.

Tijdens het schoonmaken laten we natuurlijk materiaal liggen terwijl we menselijk afval opruimen. De natuurlijke materialen zitten vol voedsel en zijn belangrijk voor vogels die op het strand leven en broeden. Door deel te nemen aan de strandexpeditie help je mee om de natuur weer een plekje te geven op het strand terwijl je ook wat leert over het leven op het strand en de effecten van vervuiling. 

Schoonmaakactie Het Groene Strand Oranjezon

Aanmelden

Deelname aan deze unieke strandexpeditie is gratis. Het aantal plaatsen is beperkt, dus reserveer snel een plekje via: Strandexpeditie Het Groene Strand Oranjezon. Hou de dag van tevoren het weer en je mailbox goed in de gaten, het kan zijn dat bij extreem weer de strandexpeditie wordt uitgesteld. Voor vragen kun je contact opnemen met walcherenschoon@hetzeeuwselandschap.nl

Deze strandexpeditie wordt uitgevoerd binnen het project Groene Strand in samenwerking met Rotary Club Walcheren, Strand Exploitatie Veere, Stichting Doe mee verlos de zee, Terra Maris en Het Zeeuwse Landschap. 

Het Groene Strand wordt mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Nationale Postcode Loterij.

Gerelateerde activiteiten

Ontdek meer natuur en activiteiten in Zeeland

Er is zo veel te beleven in Zeeland. Ga voor meer activiteiten en wandelroutes naar het overzicht.

Bekijk meer activiteiten