Ronde van Oranjezon

Op zaterdag 23 oktober organiseert Stichting Het Zeeuwse Landschap de Ronde van Oranjezon, in natuurgebied Oranjezon bij Vrouwenpolder. Tijdens deze wandeltocht door dit gevarieerde natuurgebied kom je een aantal posten tegen. Hier hoor, zie, voel en ruik je allerlei leuke wetenswaardigheden uit de natuur.

Posten
Bij de post ‘boswachter’ maak je kennis met de boswachter en zijn werkzaamheden. Aan het kanaal staat de post “waterleven”, hier kun je zelf met een schepnet diertjes uit het water vissen.
Bij de uilenpost wordt onderzocht wat een uil zoal op het menu heeft staan. En uiteraard gaat één van de posten over herten, want die zijn volop actief in deze tijd van het jaar.
Bij iedere post krijg je een stempel op je stempelkaart, die aan het einde ingewisseld kan worden voor een aandenken.

Aanmelden verplicht
De tocht is ongeveer 4 kilometer en zowel geschikt voor gezinnen met kinderen, als voor volwassenen. Er kan gestart worden tussen 11:00 en 13:30. Vermeld bij aanmelding het aantal kinderen tot 12 jaar en/of aantal volwassenen en of je donateur (inclusief donateursnummer) bent. Aanmelden kan tot en met donderdag 21 oktober. Let op! Er zijn geen toiletvoorzieningen, deze zijn te vinden op de parkeerplaats bij de Uitspanning Oranjezon.

Kosten
Parkeren kan op het parkeerterrein tegenover Uitspanning Oranjezon. Hier geldt betaald parkeren. Deelname aan de wandeling kost € 5,- voor volwassenen en €2,5 voor kinderen tot 12 jaar. Voor donateurs van Het Zeeuwse Landschap en hun huisgenoten gratis. Honden zijn niet toegestaan.

Stichting Het Zeeuwse Landschap

Stichting Het Zeeuwse Landschap beheert en beschermt waardevolle gebieden en historische pareltjes in Zeeland, bij elkaar bijna 10.000 ha. Geniet mee dankzij de vele wandelroutes, uitkijkpunten en excursies!

Ontwerp & realisatie: Nilsson

Privacyverklaring