Over de excursie

Op Tweede Paasdag neemt een gids je mee door het getijdenlandschap van Waterdunen. 
In dit nieuwe natuurgebied, waar eb en vloed het ritme van de dag bepalen, kun je heerlijk wandelen terwijl je vogels van dichtbij kunt observeren. Door de unieke ligging ontstaat een fraai samenspel tussen water en land, zilt en zoet, eb en vloed.

Samen met de gids maak je gedurende 3 uur een wandeling van 5 km langs de vogeleilanden en de Westerschelde kust. Vanuit de vogelkijkhutten zijn de eilanden goed te overzien en kun je de vogels van dichtbij bekijken.

Onderweg vertelt de gids over de ontstaansgeschiedenis van Waterdunen en het samenwerkingsverband dat dit bijzonder natuur- en recreatiegebied mogelijk heeft gemaakt. Natuurlijk kom je ook alles te weten over de kustversterkingswerken en de reeds aanwezige én toekomstige natuurwaarden.

Trek stevige schoenen aan en vergeet je verrekijker niet mee te nemen!

Waterdunen kust

Tarieven

Volwassenen: € 6,- p.p., kinderen tot 16 jaar € 3,- p.p. Donateurs van Het Zeeuwse Landschap krijgen, tijdens het boeken, 50% korting voor twee volwassenen en nemen gratis twee kinderen tot 16 jaar mee. Je vindt het donateursnummer op je donateurspas. 

Het maximale aantal voor een reservering is 7 personen. Kom je met meer dan 7 personen? Vraag dan een excursie op maat aan.

Onder leiding van een gids zie je veel meer, omdat je geattendeerd wordt op dingen waar je anders aan voorbij zou gaan.
Monika
Deelnemer excursie

Excursie niet beschikbaar

Op dit moment zijn er geen data ingepland voor deze excursie
Bekijk alle excursies

Gerelateerde activiteiten

Ontdek meer natuur en activiteiten in Zeeland

Er is zo veel te beleven in Zeeland. Ga voor meer activiteiten en wandelroutes naar het overzicht.

Bekijk meer activiteiten

Veelgestelde vragen

We begrijpen dat het heel leuk is om met de hond in een natuurgebied te lopen, maar in de kwetsbare natuurterreinen die we beheren is daarvoor niet altijd ruimte. Waarom dat is lees je hier. Ook vind je daar informatie waar ze wél aangelijnd op de wandelpaden mee mogen! 

In diverse gebieden is het mogelijk om een excursie op maat te organiseren. Hier lees je meer over de mogelijkheden en kun je eenvoudig een online aanvraag doen. Doe dat wel minimaal 2 weken voor de gewenste datum, zodat we je een gericht aanbod kunnen doen.

Dat is ook mogelijk! Voor een eenmalige gift kun je hier terecht. Toch liever zelf overmaken? Dat kan op rekeningnummer ABN/Amro IBAN NL71ABNA0510336167.