23
juli

Kijkje bij Waterdunen

•  Begint om 10:00

Het Zeeuwse Landschap organiseert tot en met 24 september iedere dinsdagochtend om 10.00 uur een rondleiding door Waterdunen onder begeleiding van een gids. Om de even weken is het een wandeling, startend vanaf LoodsTien. In de oneven weken een fietstocht vanaf ’t Hof Waterdunen.
Onderweg krijgt u uitleg over dit unieke project en vertelt de gids onder andere over de kustversterkingswerken, de getijdenduiker, de plannen voor het recreatiegebied en de reeds aanwezige en toekomstige natuurwaarden.

In Waterdunen werken vijf partijen samen: de Provincie Zeeland, de gemeente Sluis, Waterschap Scheldestromen, Molecaten en Het Zeeuwse Landschap. Tussen Groede en Breskens ontstaat zo een 350 hectare groot gebied waarin natuur, recreatie, kustversterking en aquacultuur worden gecombineerd.

De wandeling duurt 1,5 à 2 uur. Waterdunen is nog volop in ontwikkeling. Het kan zijn dat er, vanwege werkzaamheden, wordt afgeweken van de reguliere route.
Aanmelden is niet nodig.

Startpunt
Strandpaviljoen Loods Tien, Nieuwesluisweg 50 in Breskens.
U kunt (betaald) parkeren onderaan de dijk op het parkeerterrein langs de Nieuwesluisweg. Over de dijk, op het strand, vindt u Loods Tien.

Kosten
Volwassenen: € 4,- p.p., kinderen tot 16 jaar €2,- p.p.
Donateurs van Het Zeeuwse Landschap en hun huisgenoten op vertoon van hun donateurspas gratis.

Onze excursies zijn bedoeld voor individuele personen of gezinnen. Wilt u met meer dan 5 personen mee doen aan een rondleiding? Vraag dan een excursie op maat aan.

Stichting Het Zeeuwse Landschap

Stichting Het Zeeuwse Landschap beheert en beschermt waardevolle gebieden en historische pareltjes in Zeeland, bij elkaar bijna 10.000 ha. Geniet mee dankzij de vele wandelroutes, uitkijkpunten en excursies!

Ontwerp & realisatie: Nilsson

Privacyverklaring