Over de excursie

Ben je geïnteresseerd in een demonstratie van het kooikerhondje? Dan is dit een unieke kans. Wandel met de kooiker en haar hondje in stilte door de kooi-jungle, bezoek de expositie in het bezoekerscentrum en leer van alles over de natuur. 

Het excursiearrangement bestaat uit een stilte-wandeling door de kooi-jungle, uitleg over de natuur, een natuurfilm en expositiebezichtiging in het kleine bezoekerscentrum. Inclusief koffie/thee en kooikersgebakje. Voor kinderen appelsap en een versnapering. 

Naast de grote cultuurhistorische waarde, vertegenwoordigt de kooi belangrijke natuurwaarden. Hier leer je van alles over tijdens deze unieke excursie.  

Draag bedekkende kleding om je te beschermen tegen teken. 

Kooiker geeft uitleg aan excursiedeelnemers

Tarieven

Volwassenen €10,00 p.p., kinderen van 4 tot 16 jaar €5,00 p.p. 

Donateurs van Het Zeeuwse Landschap krijgen, op vertoon van hun donateurspas, 50% korting voor twee volwassenen en 50% korting voor twee kinderen tot 16 jaar. 

Het was een prachtige dag met een deskundige gids, die ons de details over het vangen en onderhoud over een actieve eendenkooi heeft bijgebracht
Anita
Deelnemer excursie

Excursie niet beschikbaar

Op dit moment zijn er geen data ingepland voor deze excursie
Bekijk alle excursies

Gerelateerde activiteiten

Ontdek meer natuur en activiteiten in Zeeland

Er is zo veel te beleven in Zeeland. Ga voor meer activiteiten en wandelroutes naar het overzicht.

Bekijk meer activiteiten

Veelgestelde vragen

We begrijpen dat het heel leuk is om met de hond in een natuurgebied te lopen, maar in de kwetsbare natuurterreinen die we beheren is daarvoor niet altijd ruimte. Waarom dat is lees je hier. Ook vind je daar informatie waar ze wél aangelijnd op de wandelpaden mee mogen! 

In diverse gebieden is het mogelijk om een excursie op maat te organiseren. Hier lees je meer over de mogelijkheden en kun je eenvoudig een online aanvraag doen. Doe dat wel minimaal 2 weken voor de gewenste datum, zodat we je een gericht aanbod kunnen doen.