Het geheim van de Eendenkooi

De Eendenkooi op Sint Philipsland is een bijzondere parel in het Zeeuwse landschap. Naast de grote cultuurhistorische waarde, vertegenwoordigt de kooi belangrijke natuurwaarden. De ‘kooi’ is geheel intact en bestaat uit een waterplas met vier uitlopers eraan - de vangpijpen - omgeven door bos. De kooiker en het kooikerhondje houden in deze oase van rust, een eeuwenoud ambacht in stand. De gevangen eenden belanden niet meer - zoals vroeger - in de pan, maar worden geringd, gewogen en gemeten. Ook neemt de kooiker bloedmonsters af voor  wetenschappelijk onderzoek naar vogelziekten. De eenden behouden daarbij hun leven in vrijheid.
Naast de wilde eend, bivakkeren er eenden als wintertaling, smient, pijlstaart, krakeend slobeend en tafeleend.

Ben je geïnteresseerd in een demonstratie met het kooikerhondje? Dan is dit een unieke kans! Het excursiearrangement bestaat uit een stilte-wandeling door de kooi-jungle, uitleg over de natuur, een natuurfilm en expositiebezichtiging in het kleine bezoekerscentrum. Inclusief koffie/thee en kooikersgebakje. Voor kinderen appelsap en een versnapering.

Tip: Draag laarzen of wandelschoenen in dit ruige, moerassige gebied. Evenals bedekkende kleding (lange broek, of legging) in donkere kleuren, om je te beschermen tegen teken.

Let op: honden zijn in dit gebied niet toegestaan!

Aanmelden
Reserveren is noodzakelijk en kan via onderstaand formulier.

Adres
Noordweg 51, 4675 RN Sint Philipsland

Kosten
Volwassenen €10,00 p.p., kinderen van 4 tot 16 jaar €5,00 p.p.
Donateurs van Het Zeeuwse Landschap krijgen, op vertoon van hun donateurspas, 50% korting voor twee volwassenen en 50% korting voor twee kinderen tot 16 jaar.
Graag contant en gepast betalen.

Inlichtingen
Het telefoonnummer van de kooiker is 06-51569787.

Stichting Het Zeeuwse Landschap

Stichting Het Zeeuwse Landschap beheert en beschermt waardevolle gebieden en historische pareltjes in Zeeland, bij elkaar bijna 10.000 ha. Geniet mee dankzij de vele wandelroutes, uitkijkpunten en excursies!

Ontwerp & realisatie: Nilsson

Privacyverklaring