Over de excursie

Ben je geïnteresseerd in een demonstratie van het kooikerhondje? Dan is dit een unieke kans. Wandel met de kooiker en haar hondje in stilte door de kooi-jungle, bezoek de expositie in het bezoekerscentrum en leer van alles over de natuur. 

Het excursiearrangement bestaat uit een stilte-wandeling door de kooi-jungle, uitleg over de natuur, een natuurfilm en expositiebezichtiging in het kleine bezoekerscentrum. Inclusief koffie/thee en kooikersgebakje. Voor kinderen appelsap en een versnapering. 

Naast de grote cultuurhistorische waarde, vertegenwoordigt de kooi belangrijke natuurwaarden. Hier leer je van alles over tijdens deze unieke excursie.  

Draag bedekkende kleding om je te beschermen tegen teken. 

Aquarel Wilma Hartog

Op deze dag exposeert de Thoolse schilderes Wilma Hartog haar natuur-aquarellen onder het thema: 'Vrij als een vogel'.

Tijdens de excursie memoreren we de oorlogsjaren met de impact die het had op de natuur en het landschap in Zeeland.

Kooiker geeft uitleg aan excursiedeelnemers

Tarieven

Volwassenen €10,00 p.p., kinderen van 4 tot 16 jaar €5,00 p.p. 

Donateurs van Het Zeeuwse Landschap krijgen, tijdens het boeken, 50% korting voor twee volwassenen en 50% korting voor twee kinderen tot 16 jaar. Je vindt je donateursnummer op je donateurspas. 

Het maximale aantal voor een reservering is 7 personen. Kom je met meer dan 7 personen? Vraag dan een excursie op maat aan.

Excursie niet beschikbaar

Op dit moment zijn er geen data ingepland voor deze excursie
Bekijk alle excursies

Gerelateerde activiteiten

Ontdek meer natuur en activiteiten in Zeeland

Er is zo veel te beleven in Zeeland. Ga voor meer activiteiten en wandelroutes naar het overzicht.

Bekijk meer activiteiten

Veelgestelde vragen

We begrijpen dat het heel leuk is om met de hond in een natuurgebied te lopen, maar in de kwetsbare natuurterreinen die we beheren is daarvoor niet altijd ruimte. Waarom dat is lees je hier. Ook vind je daar informatie waar ze wél aangelijnd op de wandelpaden mee mogen! 

In diverse gebieden is het mogelijk om een excursie op maat te organiseren. Hier lees je meer over de mogelijkheden en kun je eenvoudig een online aanvraag doen. Doe dat wel minimaal 2 weken voor de gewenste datum, zodat we je een gericht aanbod kunnen doen.