Over de cleanup

Het strand van Oranjezon is niet alleen een leuk badstrand, maar biedt ook plaats voor veel vogels. Van meeuwenkolonies in de duinen tot groepjes strandbroeders. Voor deze vogels maar natuurlijk ook voor alle andere strandbezoekers willen we het strand graag netjes maken. Daarom gaan we samen het strand schoonmaken! We ruimen het menselijk afval op en laten het natuurlijk aanspoelsel liggen. Dit aanspoelsel zit vol leven en is nodig om het strand gezond te houden.

We zijn 3 uur aan het werk, van 9 tot 12 uur. Voor schoonmaakmaterialen wordt gezorgd, maar zorg zelf voor goede schoenen, eventueel wind- en regenkleding of zonbescherming, water en iets te eten.

 

Schoonmaakactie Het Groene Strand Oranjezon

Aanmelden

Reserveren is noodzakelijk en kan via het formulier op de website van Het Groene Strand

Hou de dag van tevoren het weer en je mailbox goed in de gaten, het kan zijn dat bij extreem weer de opruimactie wordt uitgesteld. Voor vragen kun je contact opnemen met Walcherenschoon@hetzeeuwselandschap.nl.

Deze schoonmaakactie wordt uitgevoerd binnen het project Groene Strand in samenwerking met Rotary Walcheren, Strand Exploitatie Veere, Stichting Doe mee verlos de zee, Terra Maris en Het Zeeuwse Landschap.

Gerelateerde activiteiten

Ontdek meer natuur en activiteiten in Zeeland

Er is zo veel te beleven in Zeeland. Ga voor meer activiteiten en wandelroutes naar het overzicht.

Bekijk meer activiteiten