Waterdunen

Welkom in Waterdunen

De vele vogels waren de eerste bezoekers van Waterdunen en hebben hun nestje gebouwd op de vogeleilanden. Met het uitvoeren van de laatste werkzaamheden is rekening gehouden met het broedseizoen, daarom wordt op sommige plaatsen in het gebied nog gewerkt. Daarom gaat Waterdunen stap voor stap open voor publiek. Als eerste opent de groene Zeekraalroute. De andere wandelroutes gaan op een later moment open, zodra de werkzaamheden klaar zijn. We zijn blij dat wij nu wandelaars mogen ontvangen in dit nieuwe, unieke natuur- en recreatiegebied.

Wat is er te doen?
Download hier de plattegrond en bekijk de routes en uitkijkpunten om je bezoek te plannen.

Parkeren en locatie start wandelroute
Waterdunen ligt op ca. 10 minuten fietsen van het fietsvoetveer Vlissingen-Breskens. Je kunt je fiets parkeren in de fietsenstalling bij de ingang bij de Langeweg (ter hoogte van de Kieweg).
Kom je met de auto, dan kun je parkeren op de parkeerplaats aan de Nieuwe Slikkenburgseweg. (Navigatie: ‘parking Slikkenburg’, ter hoogte van Loods10).
De parkeerplaats en de fietsenstalling zijn op de plattegrond aangegeven. Volg vanaf hier de Zeekraalroutebordjes.

Over de wandelroute
De groene Zeekraalroute is deels verhard, deels onverhard en je wandelt een stuk over een vlonderpad. Het onverharde gedeelte van de wandelroute kan bij regen modderig zijn. Kies daarom voor stevige schoenen.

Hondenbeleid
Omdat Waterdunen een vogelgebied is, zijn honden in het grootste deel van Waterdunen niet toegestaan. In het oosten van Waterdunen is een gedeelte waar honden aan de lijn wel zijn toegestaan. Dit staat op de borden langs de route aangegeven en op de plattegrond.

Fietsen
Waterdunen is een wandelgebied, er zijn geen fietspaden. Je kunt je fiets parkeren bij de ingang aan de Langeweg. Waterdunen per fiets beleven? Verken dan het fietspad rondom Waterdunen.

Lees meer over Waterdunen!

In onze Waterdunenspecial lees je alles over het ontstaan van Waterdunen, de partners die samen Waterdunen hebben gerealiseerd en natuurlijk over de vogels. Want Waterdunen, dat is vogels van dichtbij!

Voor de speciale gelegenheid van de opening van Waterdunen is deze special ook voor niet-donateurs te lezen. Veel leesplezier!

Stichting Het Zeeuwse Landschap

Stichting Het Zeeuwse Landschap beheert en beschermt waardevolle gebieden en historische pareltjes in Zeeland, bij elkaar bijna 10.000 ha. Geniet mee dankzij de vele wandelroutes, uitkijkpunten en excursies!

Ontwerp & realisatie: Nilsson

Privacyverklaring