Waterdunen

Welkom in Waterdunen

Na heel wat jaren werk is het zover: heel Waterdunen is open! We zijn blij dat wij nu wandelaars mogen ontvangen in dit nieuwe, unieke natuur- en recreatiegebied.

Wat is er te doen?
Vogels kijken! En u kunt er heerlijk wandelen. Er liggen meerdere wandelroutes met verschillende lengte, die aan elkaar te knopen zijn tot een langere.
Download hier de plattegrond en bekijk de routes en uitkijkpunten om je bezoek te plannen. Er worden ook diverse excursies georganiseerd.

Parkeren en locatie start wandelroutes
Waterdunen ligt op ca. 10 minuten fietsen van het fietsvoetveer Vlissingen-Breskens. Je kunt je fiets parkeren in de fietsenstalling bij de ingang bij de Langeweg (ter hoogte van de Kieweg), of in de fietsenstalling aan de Walendijk.
Kom je met de auto, dan kun je parkeren op de parkeerplaats aan de Nieuwe Slikkenburgseweg. (Navigatie: ‘parking Slikkenburg’, ter hoogte van Loods10) of de parking Walendijk (beide betaald parkeren).
De parkeerplaatsen en de fietsenstallingen zijn op de plattegrond aangegeven. Volg vanaf de ingangen de routebordjes.

Over de wandelroutes
​De groene Zeekraalroute (4,5 km) is deels verhard, deels onverhard en je wandelt een stuk over een vlonderpad. Het onverharde gedeelte van de wandelroute kan bij regen modderig zijn. Kies daarom voor stevige schoenen.
De oranje vogelroute (5,5 km) voert over vlonderpaden, langs kijkhutten en -schermen via de zee.
De blauwe golfroute (9km) is een grote ronde langs de randen van gebied. Je krijgt zo het hele gebied te zien!

Minder validen
De oranje vogelroute en de blauwe golfroute zijn ook voor minder validen goed begaanbaar. Het is niet toegestaan om te fietsen in Waterdunen, maar er geldt een uitzondering voor voertuigen voor mindervaliden.

Hondenbeleid
Omdat Waterdunen een vogelgebied is, zijn honden in het grootste deel van Waterdunen niet toegestaan. In het oosten van Waterdunen is een gedeelte waar honden aan de lijn wel zijn toegestaan. Dit staat op de borden langs de route aangegeven en op de plattegrond.

Fietsen
Waterdunen is een wandelgebied, er zijn geen fietspaden. Je kunt je fiets parkeren bij de ingang aan de Langeweg. Waterdunen per fiets beleven? Verken dan het fietspad rondom Waterdunen.

Iets organiseren?
Wil je een activiteit organiseren in Waterdunen? Dan heb je daarvoor toestemming nodig. Hier vind je alle benodigde informatie en de formulieren om een vergunning aan te vragen.

Lees meer over Waterdunen!
In onze Waterdunenspecial lees je alles over het ontstaan van Waterdunen, de partners die samen Waterdunen hebben gerealiseerd en natuurlijk over de vogels. Want Waterdunen, dat is vogels van dichtbij!
Voor de speciale gelegenheid van de opening van Waterdunen is deze special ook voor niet-donateurs te lezen. Veel leesplezier!

Kijk live mee in Waterdunen

Stichting Het Zeeuwse Landschap

Stichting Het Zeeuwse Landschap beheert en beschermt waardevolle gebieden en historische pareltjes in Zeeland, bij elkaar bijna 10.000 ha. Geniet mee dankzij de vele wandelroutes, uitkijkpunten en excursies!

Ontwerp & realisatie: Nilsson

Privacyverklaring