Over de excursie

Wil je meer weten over vogels? Tijdens deze excursie staan de vogels in Waterdunen centraal.
 

In dit nieuwe natuurgebied, waar eb en vloed het ritme van de dag bepalen, kun je heerlijk wandelen terwijl je vogels van dichtbij kunt observeren. Door de unieke ligging ontstaat een fraai samenspel tussen water en land, zilt en zoet, eb en vloed. Dit is aantrekkelijk voor vele vogels die hier komen rusten, eten en broeden. Samen met de gids maak je een wandeling door het getijdengebied waar je de vogels en hun gedrag van dichtbij kunt bewonderen. 

Waterdunen is een waardevolle plek voor kustvogels die hier kunnen broeden op de eilanden, deze eilanden zijn goed te zien vanuit de vogelkijkhutten. Vogels die in het voorjaar terug komen om hier te broeden zijn o.a. de grote stern, de zwartkopmeeuw en de strandplevier. Ook zijn er vele andere vogels te observeren, denk aan de lepelaar, de kluut en de bergeend die hier zoeken naar slakjes en garnaaltjes. 
 

Ontdek en leer over de vogels in Waterdunen tijdens deze excursie. Je wandelt samen met een gids en vogelkenner langs kijkschermen, vogelhutten en over bruggen om de vogels en hun gedrag van dichtbij te bekijken. Ook kom je tijdens de excursie van alles te weten over het samenwerkingsverband en de huidige ontwikkelingen dat dit bijzondere natuur- en recreatiegebied mogelijk heeft gemaakt.

De excursie duurt 3,5 uur en neemt je mee over een route van bijna 6 kilometer. Vergeet niet je verrekijker mee te nemen!

Aanmelden 
Reserveren is noodzakelijk en kan via onderstaand formulier. 

Waterdunen dronebeeld gebied

Tarieven

Volwassenen: € 6,- p.p., kinderen tot 16 jaar € 3,00- p.p. Donateurs van Het Zeeuwse Landschap krijgen, tijdens het boeken, 50% korting voor twee volwassenen en nemen gratis twee kinderen tot 16 jaar mee. Je vindt het donateursnummer op je donateurspas. 

Het maximale aantal voor een reservering is 7 personen. Kom je met meer dan 7 personen? Vraag dan een excursie op maat aan.

Onder leiding van een gids zie je veel meer, omdat je geattendeerd wordt op dingen waar je anders aan voorbij zou gaan.
Monika
Deelnemer excursie

Excursie niet beschikbaar

Op dit moment zijn er geen data ingepland voor deze excursie
Bekijk alle excursies

Gerelateerde activiteiten

Ontdek meer natuur en activiteiten in Zeeland

Er is zo veel te beleven in Zeeland. Ga voor meer activiteiten en wandelroutes naar het overzicht.

Bekijk meer activiteiten

Veelgestelde vragen

We begrijpen dat het heel leuk is om met de hond in een natuurgebied te lopen, maar in de kwetsbare natuurterreinen die we beheren is daarvoor niet altijd ruimte. Waarom dat is lees je hier. Ook vind je daar informatie waar ze wél aangelijnd op de wandelpaden mee mogen! 

In diverse gebieden is het mogelijk om een excursie op maat te organiseren. Hier lees je meer over de mogelijkheden en kun je eenvoudig een online aanvraag doen. Doe dat wel minimaal 2 weken voor de gewenste datum, zodat we je een gericht aanbod kunnen doen.