LET OP:
Deze excursie is geannuleerd.
Helaas zal er zaterdagavond geen heldere hemel zijn en zijn we genoodzaakt de activiteit te annuleren.

Over de excursie

Tijdens een bezoek aan de natuurlijke akkertjes van Het Zeeuwse Landschap tonen de gidsen van de volkssterrenwacht UGent Armand Pien je de maan, planeten en deepsky objecten. Met een open hemel boven het hoofd en midden in de natuur gaan jullie met behulp van telescopen Jupiter met zijn maantjes en Saturnus en zijn ringen bewonderen. Je krijgt een overzicht van alle zichtbare sterrenbeelden met onder andere; Grote Beer, Kleine Beer, Stier, Voerman, Leeuw, Tweelingen en Orion

Door de telescoop krijg je enkele deepsky objecten te zien zoals de Orionnevel (diffuse nevel), de Pleiaden (open sterrenhoop) en de dubbele open sterrenhoop tussen Perseus en Cassiopeia. 

Hopelijk krijgen we een donkere nacht zonder bewolking.

Deze activiteit is zeer geschikt voor kinderen! 

 

Grote bonte specht in boom

Tarieven

Volwassenen: € 5,- p.p., kinderen tot 16 jaar € 2,50,- p.p. Donateurs van Het Zeeuwse Landschap krijgen, tijdens het boeken, 50% korting voor twee volwassenen en nemen gratis twee kinderen tot 16 jaar mee. Je vindt het donateursnummer op je donateurspas. 

Het maximale aantal voor een reservering is 7 personen. Kom je met meer dan 7 personen? Vraag dan een excursie op maat aan.

Gerelateerde activiteiten

Ontdek meer natuur en activiteiten in Zeeland

Er is zo veel te beleven in Zeeland. Ga voor meer activiteiten en wandelroutes naar het overzicht.

Bekijk meer activiteiten

Veelgestelde vragen

In diverse gebieden is het mogelijk om een excursie op maat te organiseren. Hier lees je meer over de mogelijkheden en kun je eenvoudig een online aanvraag doen. Doe dat wel minimaal 2 weken voor de gewenste datum, zodat we je een gericht aanbod kunnen doen.