Op zoek naar de boomkikker

De boomkikker is een kleine, gifgroene kikker die in Nederland bijna niet voorkomt, maar het in West Zeeuws-Vlaanderen goed doet. Hij leeft in hagen bij poelen. Het Zeeuwse Landschap verricht veel inspanningen om het leefgebied van deze in Nederland zeldzame kikker te optimaliseren en uit te breiden. Door gericht beheer is de boomkikkerpopulatie de laatste decennia dan ook flink gegroeid.

Omdat boomkikkers ’s nachts actief zijn, is deze excursie van 22:00 tot ca. 24:00 uur. Tijdens de wandeling wordt veel verteld over de boomkikker en zijn leefgebied. Ontdek bijvoorbeeld ook wat u zelf kunt doen om deze kikker in stand te houden.

Tip: Doe stevige schoenen of laarzen aan en neem een (bescheiden) zaklamp mee.

Deze excursie is een gezamenlijke activiteit van het Boomkikkerfonds, Landschapsbeheer Zeeland en Het Zeeuwse Landschap.

Aanmelding
Reserveren is noodzakelijk. Dat kan bij Stichting Landschapsbeheer Zeeland, info@landschapsbeheerzeeland.nl. Voor deze excursie geldt een maximum van 30 deelnemers.

Startpunt
De excursie is in West Zeeuws-Vlaanderen, de exacte locatie wordt bekend gemaakt na aanmelding.

Kosten
Deelname kost € 5,- p.p., ter plekke contant te voldoen.

Stichting Het Zeeuwse Landschap

Stichting Het Zeeuwse Landschap beheert en beschermt waardevolle gebieden en historische pareltjes in Zeeland, bij elkaar bijna 10.000 ha. Geniet mee dankzij de vele wandelroutes, uitkijkpunten en excursies!

Ontwerp & realisatie: Nilsson

Privacyverklaring