Over het gebied

Hofstede Veldzicht is één van de oudste, mooiste en best bewaarde boerderijen van midden-Zeeland. Deze fraaie boerderij is in 1700 gebouwd, vlak nadat de Westkerkepolder was hersteld na de Allerheiligenvloed (1570). Eind 2015 is Hofstede Veldzicht door de familie Van Strien aan Het Zeeuwse Landschap geschonken. De familie heeft hier sinds de bouw in 1700, tien generaties lang, gewoond en geboerd. De schenker, de heer van Strien, is er tot zijn overlijden in juni 2021 blijven wonen. 
 

Lees meer

Hofstede Veldzicht

Beheer

Als beheerder van Hofstede Veldzicht zorgt Het Zeeuwse Landschap voor het onderhoud en de restauratie van de gebouwen. De schuur is volledig gerestaureerd. De restauratie is mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van de Nationale Postcode Loterij. In de toekomst willen we ook de rest van het erf aanpassen, om zowel de historische erfgoedelementen als de natuurwaarden te verhogen.

Gerelateerde activiteiten

Ontdek meer natuur en activiteiten in Zeeland

Er is zo veel te beleven in Zeeland. Ga voor meer activiteiten en wandelroutes naar het overzicht.

Bekijk meer activiteiten

Nieuws en blogs

Veelgestelde vragen

Daar is nagenoeg altijd toestemming voor nodig. Hier lees je in welke gevallen dit geldt en hoe je toestemming kunt aanvragen. Doe dit in ieder geval minimaal 4 weken voor de start van de inschrijving! 

Activiteiten waar GEEN toestemming voor gegeven zal worden: met drones vliegen, nachtactiviteiten, bijv. wandeling of dropping, overnachten in het gebied, gebruik van barbecue of open vuur, metaaldetectie en magneetvissen etc.