Over de strandexpeditie

Het Groene Strand bij Oranjezon is een uniek natuurgebied vol bijzondere dieren en planten die alleen op het strand te vinden zijn. Enthousiaste leden van de Rotary Club Walcheren gidsen tijdens deze expeditie en vertellen over deze ‘strandbewoners’. Tegelijkertijd ruimen we het strand op.

Tijdens het opruimen/jutten laten we natuurlijk materiaal liggen terwijl we het niet-natuurlijk afval opruimen. De natuurlijke materialen zitten vol voedsel en zijn belangrijk voor vogels die op het strand leven en broeden. Zo help je mee om de natuur weer een plekje te geven op het strand terwijl je ook wat leert over het leven op het strand en de effecten van vervuiling.

Schoonmaakactie Het Groene Strand Oranjezon

Aanmelden

Deelname aan deze unieke strandexpeditie is gratis. Het aantal plaatsen is beperkt, dus reserveer snel een plekje via: https://www.hetgroenestrand.nl/agenda of rechtstreeks bij Jan de Regt (tel: 06-53419595). Hou de weersvoorspelling en je e-mailbox goed in de gaten, het kan zijn dat bij extreem weer de opruimactie wordt uitgesteld. Voor vragen kun je contact opnemen via e-mail: jsderegt@zeelandnet.nl of telefoon: 06-53419595.

Deze strandexpeditie met jutten wordt uitgevoerd binnen het project Het Groene Strand in samenwerking met Rotary Club Walcheren, Strand Exploitatie Veere, Stichting Doe Mee, Verlos de Zee!, Terra Maris en Het Zeeuwse Landschap. 

Het Groene Strand wordt mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Nationale Postcode Loterij.

Gerelateerde activiteiten

Ontdek meer natuur en activiteiten in Zeeland

Er is zo veel te beleven in Zeeland. Ga voor meer activiteiten en wandelroutes naar het overzicht.

Bekijk meer activiteiten