Over de excursie

De Waterwinbossen liggen niet op zeeklei, maar op kalkarm dekzand. Dat levert -voor Zeeland- bijzondere begroeiing en diersoorten op!   

Tijdens de 2,5 uur durende fietsexcursie wordt u op de fiets meegenomen door de bossen van Clinge, Sint Jansteen en door de Wildelanden. Een tocht van ongeveer 15 kilometer laat u kennis maken met de rijke geschiedenis en prachtige natuur van Oost Zeeuws-Vlaanderen. Gids Luc Beeckman woont in het gebied en weet alles te vertellen over de waterwinning en de natuur.  

Tussenstop 
Halverwege de route nemen wij, net over de grens in België, een korte pauze waarbij je iets kunt drinken. Het is niet mogelijk om in dit café te pinnen. Neem contant geld mee.  
Gids wijst iets aan op de grond

Tarieven

Volwassenen: € 5,- p.p., kinderen tot 16 jaar € 2,50,- p.p. Dit bedrag graag contant en gepast aan de gids betalen.  

Donateurs van Het Zeeuwse Landschap krijgen, op vertoon van hun donateurspas, 50% korting voor twee volwassenen en gratis deelname voor twee kinderen tot 16 jaar. 

Aanmelden Op de fiets door de Waterwinbossen

Datum en aantal personen
Je gegevens
Titel

Gerelateerde activiteiten

Ontdek meer natuur en activiteiten in Zeeland

Er is zo veel te beleven in Zeeland. Ga voor meer activiteiten en wandelroutes naar het overzicht.

Bekijk meer activiteiten

Veelgestelde vragen

We begrijpen dat het heel leuk is om met de hond in een natuurgebied te lopen, maar in de kwetsbare natuurterreinen die we beheren is daarvoor niet altijd ruimte. Waarom dat is lees je hier. Ook vind je daar informatie waar ze wél aangelijnd op de wandelpaden mee mogen!