Stichting Het Zeeuwse Landschap beschermt al ruim 85 jaar natuur, landschap en erfgoed in de provincie Zeeland. Dit doen we voor de ruim 10.000 hectare natuurgebieden en diverse cultuurhistorisch waardevolle objecten die bij ons in beheer zijn. Wij verzorgen daarnaast natuureducatie en natuurbeleving door het aanbieden van excursies en ontvangst in onze bezoekerscentra.

In Emmadorp bevindt zich het bezoekerscentrum van Het Verdronken Land van Saeftinghe. In dit grootste brakwaterschorrengebied van West-Europa worden vanuit deze locatie jaarlijks meer dan tienduizend bezoekers rondgeleid door een team van ca. 50 goed opgeleide en enthousiaste vrijwillige gidsen. Daarnaast is er een expositie over landschap, historie, flora en fauna en een winkel met benodigdheden voor excursies, educatieve materialen en streekproducten te vinden.

Wij zijn op zoek naar een

Coördinator Bezoekerscentrum Saeftinghe

(32-37 uur per week)

Jouw functie en rol:
In deze zeer veelzijdige functie zorg je voor een goed lopend bezoekerscentrum waar de gastvrijheid, natuureducatie en natuurbeleving voor bezoekers optimaal is georganiseerd. Dit doe je samen met het compacte medewerkersteam en een groot aantal vrijwillige gidsen in Emmadorp. Daarnaast werk je veel samen met afdeling communicatie in Wilhelminadorp (en met name de vrijwilligerscoördinatoren), heb je contact met de beheerunit Zuid en onderhoud je verschillende externe contacten in de omgeving zelf waarbij je Het Zeeuwse Landschap vertegenwoordigt. Je rapporteert aan het Hoofd Communicatie.

Je zorgt voor de verdere uitrol van ons vrijwilligersbeleid en bent verantwoordelijk voor het werven, inwerken en trainen van gidsenvrijwilligers in deze regio. Je bewaakt de personele bezetting van het bezoekerscentrum waarbij je teamleden de dagelijkse excursieaanvragen, (vrijwilligers)planning en ontvangst rondom excursies verzorgen. Je stuurt hen aan en coacht bij eventuele knelpunten. Een aantal keren per jaar heb je als aanspreekpunt van Het Zeeuwse Landschap overleg met de Saeftinghe gidsenwerkgroepen. Optimalisaties in werkprocessen weet je effectief te signaleren, bespreken en implementeren.

Je draagt actief bij aan de natuur- en educatiestrategie en vertaalt deze jaarlijks naar (vernieuwde) activiteiten richting verschillende doelgroepen waaronder scholen, waarbij je ook aandacht hebt voor publicitaire kansen. Rondom Het Verdronken Land van Saeftinghe vinden de komende jaren ontwikkelingen plaats in het samenwerkingsverband Grenspark Groot Saeftinghe, waaronder vernieuwingen in en rondom het Bezoekerscentrum. Als projectlid denk en werk je hier actief aan mee. Ook ben je aanspreekpunt voor lokale of regionale contacten.

Wat jij ons te bieden hebt:
• MBO/HBO denk- en werkniveau
• aantoonbare ervaring met het werken met vrijwilligers en het ontwikkelen van activiteiten op het gebied van beleving voor volwassenen of kinderen
• vaardigheid op het gebied van coachend leidinggeven
• affiniteit met natuur, landschap en connectie met de regio Oost-Zeeuws-Vlaanderen
• een klantgerichte houding, met een goed gevoel voor relatiemanagement en sterke communicatieve vaardigheden
• sterk in plannen en organiseren; zelfstandig, initiatiefrijk en oplossingsgericht
• een flexibele instelling en bereidheid om incidenteel in de avonden en/of weekenden te werken en met enige regelmaat een dag op het hoofdkantoor in Wilhelminadorp
• een rijbewijs en bezit van een auto (Saeftinghe en Wilhelminadorp zijn minder goed bereikbaar via OV)

Wat wij jou te bieden hebben: 
• een aanstelling voor 1 jaar met zicht op een vast dienstverband 
• een enthousiast team van bevlogen collega’s en vrijwilligers
• de mogelijkheid om ook naast je standplaats in Emmadorp gedeeltelijk thuis te werken en op het hoofdkantoor in Wilhelminadorp
• een organisatie en locatie die volop in ontwikkeling zijn en waarin jij kunt meebouwen
• een functie die is gewaardeerd in functieschaal 6 in CAO Bos en Natuur, ondernemingsdeel De Landschappen. Afhankelijk van opleiding en werkervaring minimaal € 3.215,59 en maximaal € 4.146,80 bruto per maand bij een fulltime dienstverband

Heb je interesse?
Dan ontvangen we graag je reactie! Stuur je motivatiebrief en CV naar vacatures@hetzeeuwselandschap.nl en vermeld in het onderwerp “Vacature Coördinator Bezoekerscentrum”. Zorg ervoor dat in de documentnaam van je brief en CV je eigen naam staat.

Je kunt reageren tot en met zondag 1 oktober 2023. De gesprekken worden ingepland in de week van 9 oktober (week 41) in Wilhelminadorp.

Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Esther van Vonderen, Hoofd Communicatie, 06-51557373.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.