Eekhoorntjesbrood

Over het gebied

In de bossen rond Clinge staan de meeste naaldbomen, al zijn het er door de droogte en aantasting van de letterzetter steeds minder. Na een paar droge zomers waren de bomen in een slechte staat waardoor deze kever: de letterzetter de kans kreeg onder de bast te kruipen. Hierdoor zijn veel fijnsparren gesneuveld, maar er zijn inheemse bomen voor terug geplant. 

Bovenaanzicht boshut

Boshut Clinge

De boshut in de Clingse bossen is een unieke locatie in Zeeland. Je begeeft je in een oase van rust. Vanuit de boshut kan je onder andere bijzondere soorten als de goudhaan, middelste bonte specht, zwarte specht zien. Dit is in Zeeland zelfs de enige locatie waar je eekhoorns tegen kan komen. De boshut in Clinge is ruim opgezet en is geschikt voor meerdere personen. Door de inrichting is het mogelijk om foto’s te maken vanuit verschillende hoeken. Meer weten over de boshut en hoe je deze kan reserveren? Klik dan hier:

Lees meer

Vrijwilligers helpen in het bos

Beheer

In de bossen is een grote groep vrijwilligers actief die helpen met het beheer. Zo hebben zij duizenden nieuwe bomen aangeplant om de sterfte van de fijnsparren te compenseren. Het heideveld wordt regelmatig geschoond van braam en vogelkers om het leefgebied van de veldkrekel in stand te houden. Op de weiden rond de bossen grazen runderen.