Over het gebied
In de bossen rond Clinge staan de meeste naaldbomen, al zijn het er door de droogte en aantasting van de letterzetter steeds minder. Na een paar droge zomers waren de bomen in een slechte staat waardoor deze kever: de letterzetter de kans kreeg onder de bast te kruipen. Hierdoor zijn veel fijnsparren gesneuveld, maar er zijn inheemse bomen voor terug geplant.
51.25803837277, 4.0768504142761
Je bezoek
In de Clingse bossen loopt een kabouterroute, aangegeven door paaltjes in de vorm van een kabouter. Ook is er een speelplaats in het bos, waar kinderen hutten kunnen bouwen. In de bossen dienen honden aangelijnd te zijn, uitgezonderd van het hondenlosloopgebied bij de Molenweg.
Al toegangsregels zijn te vinden op deze kaart.
Bereken je route
Boshut Clinge
De boshut in de Clingse bossen is een unieke locatie in Zeeland. Je begeeft je in een oase van rust. Vanuit de boshut kan je onder andere bijzondere soorten als de goudhaan, middelste bonte specht, zwarte specht zien. Dit is in Zeeland zelfs de enige locatie waar je eekhoorns tegen kan komen. De boshut in Clinge is ruim opgezet en is geschikt voor meerdere personen. Door de inrichting is het mogelijk om foto’s te maken vanuit verschillende hoeken. Meer weten over de boshut en hoe je deze kan reserveren? Klik dan hier:
Flora & fauna
Door de aanwezigheid van veel naaldbomen, komen er in de Clingse bossen kuifmezen, goudhanen en kruisbekken voor. De vijf soorten spechten worden allemaal in de bossen waargenomen. Op de kale veldjes hoor je in de zomer de veldkrekels zingen. Overal in het bos kun je rode eekhoorns tegen komen. In de herfst in het een waar walhalla voor paddenstoelen.
Beheer
In de bossen is een grote groep vrijwilligers actief die helpen met het beheer. Zo hebben zij duizenden nieuwe bomen aangeplant om de sterfte van de fijnsparren te compenseren. Het heideveld wordt regelmatig geschoond van braam en vogelkers om het leefgebied van de veldkrekel in stand te houden. Op de weiden rond de bossen grazen runderen.