De winter is een bijzondere tijd in de natuur. Heel veel dieren vertrekken of laten zich niet of nauwelijks zien. Maar we krijgen ook bezoek uit het hoge noorden in onze streken. Een mooie tijd om er op uit te gaan in onze gebieden, op jezelf of met één van onze gidsen. En wie weet word je wel getrakteerd op een witte wereld!
Met onze tips, de foto's én verhalen in ZEEUWS LANDSCHAP, kun je volop genieten van de winter.

Achtergrondverhalen

  • VAN VERPACHTER NAAR PACHTER - Wat is de relatie tussen boeren en het Zeeuwse Landschap? In dit artikel kun je lezen hoe wij samenwerken op het gebied van begrazing, verpachting en natuurbeheer.
  • MAATSCHAPPELIJKE RELEVANTIE VAN ERFGOED - Waarom vinden we erfgoed eigenlijk zo belangrijk? Op en rond Hoeve van der Meulen komt alles samen: erfgoed, herenboeren en natuurbeheer.
  • RECREATIE IN GRENSPARK GROOT SAEFTINGHE - Welke voorzieningen zijn er voor de bezoeker van Grenspark Groot Saeftinghe? Hierin laten we zien wat er voor de bezoeker te beleven valt en welke plannen we er in de toekomst hebben.
  • BROEDVOGELS, DAGVLINDERS EN PLANTEN - Onze ecologen zijn in het voorjaar nagenoeg dagelijks in het veld te vinden, maar wat doen ze daar nu eigenlijk? In dit artikel worden de resultaten gepresenteerd van broedvogelinventarisaties, dagvlindermonitoring en vegetatie-opnames van het afgelopen jaar.
  • RAAD VAN TOEZICHT -  Binnen de Raad van Toezicht heeft een wisseling van de wacht plaatsgevonden. Er wordt vooruit gekeken en teruggeblikt.
Banner Winternummer

Vaste rubrieken

  • EROPUIT - Omdat de winter toch wel een hele speciale tijd is om naar buiten te gaan en er een lekkere lange vakantie in zit, hebben we een mooi excursieprogramma samengesteld voor de hele familie.
  • GROEN PARELTJE - Op het "Platte van Walcheren" ligt het mooie weidevogelgebied Van 't Hoffweg. Een mooie locatie om in de winter te genieten van overwinterende ganzen en smienten.
  • AAN DE SLAG VOOR HET ZEEUWSE - Henk Castelijns is vrijwillig coördinator vogeltellingen en vogelonderzoek. Een gedreven vrijwilliger met enorm veel kennis.
  • TERRA MARIS - Overwinteren in (Zee) land en tal van leuke activiteiten voor tijdens de wintermaanden.
  • BIJZONDER ZEEUWS - Vriesganzen in Zeeland. Waar komen ze vandaan en waarom zijn ze hier.

Onze donateurs ontvangen het magazine naar keuze op papier of digitaal. Nog geen donateur? Meld je dan snel aan! Als dank voor je steun krijg je nu tijdelijk als extraatje de reisgids Kiek Zeeland ter waarde van €18,99.