De lente is voor veel mensen de mooiste tijd in de natuur. Veel dieren krijgen dan jongen en vogels komen terug uit het verre zuiden om hier te gaan broeden. Overal schieten de bloemen en planten uit de grond en komt het blad weer aan de bomen. Een mooie tijd om er op uit te gaan in onze gebieden, op jezelf of met één van onze gidsen. En wie weet word je wel getrakteerd op de zang van de eerste nachtegalen!
Met onze tips, de foto's én verhalen in ZEEUWS LANDSCHAP, kun je volop genieten van de kraamkamer van de natuur.

Achtergrondverhalen

  • DE IMPACT VAN INVASIEVE EXOTEN OP NATUURBEHEER - Wat is nu een invasieve exoten en welke soorten treffen wij aan in onze natuurgebieden. Hoe worden ze bestreden en waarom? Dit alles les je in dit artikel
  • NATUURONTWIKKELING IN HET HEDWIGE-PROSPERGEBIED - Hoe ontwikkelt dit gloednieuwe getijdegebied zich nadat het water is binnen gelaten. Welke vogels zijn er al gezien en hoe belangrijk is dit gebied?
  • LANDSCHAPSLEZEN IN DE ZAK VAN ZUID-BEVELAND - Dit is het eerste deel van vier over hoe het landschap gelezen kan worden en waar je op moet letten.
  • BROEDVOGELS OP DE RAND VAN WATER - Langs de Noordzee en Westerschelde broeden meer vogels dan je zou denken. Ze broeden er vaak onder lastige omstandigheden en verdienen daarom extra aandacht en bescherming.
  • NATUURLIJK VOORUIT -  Wat zijn onze plannen de aankomende vier jaar en wat is onze missie en visie. Welke doelen streven we na en hoe willen we die bereiken. Dit alles komt aan bod in het meerjarenplan.
Lentebanner

Vaste rubrieken

  • EROPUIT - Omdat de lente toch wel een hele speciale tijd is om naar buiten te gaan en er een lekkere lange vakantie in zit, hebben we een mooi excursieprogramma samengesteld voor de hele familie.
  • GROEN PARELTJE - In het uiterste westen van Zeeuws-Vlaanderen ligt tegen de grens met België 't Vienkenist. Een eldorado voor boomkikkers en libellen. 
  • AAN DE SLAG VOOR HET ZEEUWSE - Beheervrijwilliger Siem de Hoop vertelt over zijn werk in één van de meest bijzondere natuurgebieden, de eendenkooi. Hier draait alles om rust en natuur.
  • TERRA MARIS - Exoten in een inheemse tuin, wat doe je ermee? Activiteitenkalender voor het voorjaar.
  • BIJZONDER ZEEUWS - Ondanks dat het grootste deel van onze provincie zout of brak is, zijn hier wel een aantal soorten libellen die een bijzondere band hebben met Zeeland.

Onze donateurs ontvangen het magazine naar keuze op papier of digitaal. Nog geen donateur? Meld je dan snel aan! Als dank voor je steun krijg je nu tijdelijk als extraatje de reisgids Kiek Zeeland ter waarde van €18,99.