
Dubbelkelk
Dubbelkelk dankt zijn naam aan de dubbele rij schutbladen aan de onderzijde van de bloemen. De plant heeft een voorkeur voor verstoorde gronden en is algemeen in onze hele provincie. Elders in Nederland is de soort veel minder algemeen. De plant is een zuidelijke soort die goed gedijt in ons milde klimaat. Hij staat op de Nederlandse Rode Lijst als vrij zeldzaam.

Klavervreter
De klavervreter is een parasitaire plant uit de bremraapfamilie. Klavervreter groeit vooral op rode klaver. De plant onttrekt water en voedingsstoffen aan de klaver en vreet deze als het ware op. Deze plant heeft kleurloze bloemen en een enigszins roodbruine stengel, omdat hij geen bladgroen aanmaakt.

Aardaker
De aardaker is een zeldzame vlinderbloemige die met name groeit op akkers en in wegbermen in Zeeland en het rivierengebied. Aardaker vormt knolletjes, die in vroeger tijden wel gegeten werden. De knolletjes werden gekookt of gepoft. Ook werden ze gebruikt als koffiesurrogaat en varkensvoer. De plant heeft prachtige geurende roze bloemen.

Lathyruswikke
Lathyruswikke is een piepkleine vlinderbloemige, die in de Zeeuwse duinen redelijk algemeen is. Landelijk gezien is het een zeldzame soort. Om de soort te vinden moet je goed speuren. De bloemen zijn namelijk maar 5 tot 8 millimeter groot. In de duinen groeit de soort vooral op warme, kalkrijke, grazige plekjes langs de paden en duinvalleien.

Ruige anjer
Deze bloem uit de anjerfamilie groeit in Zeeland voornamelijk langs dijkhellingen en in mindere mate op zandgronden. Het is een zeldzame soort van de Nederlandse Rode Lijst. Ze bloeit in juli en augustus. Ruige anjers zijn vooral te vinden langs dijken in Zuid-Beveland die speciaal als bloemdijk worden beheerd, maar ook op de zandgronden in Zeeuws-Vlaanderen.