Vissen in Zeeland

De atlas ‘Vissen in Zeeland’ is het 9e deel van de boekenreeks Fauna Zeelandica en hier te bestellen.

In dit boek worden alle ooit waargenomen vissoorten (177) in Zeeland uitgebreid beschreven en geïllustreerd met fantastische foto’s. Samen met vele partners en vrijwilligers is na jaren van veldonderzoek, digitalisering van oude data en data-analyse een aantrekkelijk en toegankelijk boek gerealiseerd voor iedereen die van vis houdt.

Vissen vormen zonder twijfel de meest geliefde diergroep van Zeeland. Jaarlijks genieten vele tienduizenden sportvissers van het hengelen op de Zeeuwse visfauna. Grote aantallen sportduikers komen zelfs speciaal naar Zeeland voor de visstand. Ze gaan, uitgerust met dure apparatuur, het water in met de hoop om kleurrijke lipvissen of snotolven te fotograferen. Een enkele keer wordt daarbij geheel onverwachts een nieuwe soort voor Zeeland of zelfs Nederland vastgelegd.

De visstand is volop in ontwikkeling, steeds meer exoten vestigen zich en zuidelijke soorten doen door de klimaatsveranderingen hun intrede. Er komt steeds meer waardering voor de vis zelf, waar veel natuurliefhebbers ‘vis’ tot voor kort vooral zagen als vogel- of zeezoogdierenvoedsel.

Eindredactie en samenstelling: Calle P., Calle L., Kranenbarg J., van der Velden J.A., Meijer A.J.M., de Boois I., Dubbeldam M. en C. Jacobusse
Fotoredactie: Calle P., Jacobusse C., Speksnijder E., Haarsma M. en S. Ploegaert

hard cover, full colour, 301 pagina’s
ISBN 978-90-806370-0-9
Stichting Het Zeeuwse Landschap, 2020

Stichting Het Zeeuwse Landschap

Stichting Het Zeeuwse Landschap beheert en beschermt waardevolle gebieden en historische pareltjes in Zeeland, bij elkaar bijna 10.000 ha. Geniet mee dankzij de vele wandelroutes, uitkijkpunten en excursies!

Ontwerp & realisatie: Nilsson

Privacyverklaring