Stichting Het Zeeuwse Landschap beschermt al ruim 85 jaar natuur, landschap en erfgoed in de provincie Zeeland. Dit doen we niet alleen voor de bijna 10.000 hectare natuurgebieden en diverse cultuurhistorisch waardevolle objecten die in beheer zijn bij Het Zeeuwse Landschap. Wij werken ook met diverse partners aan het omliggende landschap en de bijbehorende natuurwaarden. Die rijkdom willen we in stand houden én versterken. Zodat huidige én toekomstige generaties hiervan kunnen blijven genieten. Werken bij Het Zeeuwse Landschap betekent dat je hier dagelijks aan bijdraagt.

Wij zoeken een 

Beleidsadviseur

(32-37 uur per week, standplaats Wilhelminadorp)

Jouw functie en rol: 

Als beleidsadviseur zorg je ervoor dat de doelen waar wij als organisatie voor staan meegenomen worden in provinciaal en gemeentelijk beleid én bij omvangrijke projecten in de fysieke leefomgeving. Je beïnvloedt het beleid van derden door actief deel te nemen aan beleidstrajecten en onze standpunten uit te dragen. Je beoordeelt omgevingsplannen, bijvoorbeeld op het gebied van energietransitie, recreatie, woningbouw of waterbeheer, en levert zo nodig inspraak of stelt zienswijzen op. Ook lever je input voor zowel kleine als grote projecten in Zeeland die invloed hebben op natuur of landschap.  

Je volgt de ruimtelijke ontwikkelingen op de voet, inventariseert waar kansen en/of bedreigingen liggen voor de doelen van onze organisatie en vertaalt dit proactief naar strategisch advies richting het managementteam. In nauwe samenspraak met collega’s formuleer je standpunten over strategische thema’s en adviseer je in ad hoc situaties op welke manieren Het Zeeuwse Landschap kan handelen en welke effecten dit heeft. 

Als sterke netwerker heb je een goed ontwikkelde antenne voor wat er speelt in de (Zeeuwse) maatschappij. Je hebt zicht op de totstandkoming van beleid, weet op welke manier je hieraan kunt bijdragen en hoe je zowel intern als extern mensen én (partner)organisaties aan elkaar kunt verbinden om te komen tot meerwaarde voor natuur, landschap en erfgoed. Je staat hierbij stevig in je schoenen en durft te staan voor de doelen van Het Zeeuwse Landschap. 

Intern heb je op strategisch niveau intensief contact met onze directeur-bestuurder en de afdelingshoofden ecologie, beheer en communicatie. Ook onderhoud je contacten met adviseurs en medewerkers die betrokken zijn bij de uitvoering. Je rapporteert aan het afdelingshoofd Ecologie, Landschap en Erfgoed. 

Wat jij ons te bieden hebt:  

 • HBO/WO; bij voorkeur aantal jaren werkervaring in een vergelijkbare functie
 • een open en toegankelijke houding
 • goede politiek-bestuurlijke sensitiviteit en een antenne voor gevoelige dossiers
 • strategische denker en in staat om dit goed in te zetten
 • uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden
 • een relevant netwerk of in staat om dit snel op te bouwen
 • affiniteit met natuur, landschap en erfgoed; ecologische kennis is een pré
 • in het bezit van een rijbewijs

Wat wij jou te bieden hebben:    

 • een aanstelling voor 1 jaar met zicht op een vast dienstverband  
 • een enthousiast en deskundig team van zeer bevlogen en betrokken collega’s 
 • de mogelijkheid tot gedeeltelijk thuiswerken 
 • een organisatie die volop in ontwikkeling is en waaraan jij kunt bijdragen 
 • functie die is gewaardeerd in functieschaal 8 (CAO Bos en Natuur, ondernemingsdeel De Landschappen). Afhankelijk van opleiding en werkervaring minimaal € 3.942,- en maximaal € 5.358,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband.

Heb je interesse?  

Dan ontvangen we graag je reactie per email als volgt: stuur je motivatiebrief en CV via vacatures@hetzeeuwselandschap.nl en vermeld in het onderwerp “Vacature Beleidsadviseur”. Zorg ervoor dat in de documentnaam van je brief en CV je eigen naam staat. 

Deze vacature kent geen sluitingstermijn. We adviseren je om je interesse zo snel mogelijk kenbaar te maken. 

Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Wannes Castelijns, Hoofd Ecologie, Landschap en Erfgoed, 06-14312204.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.