Uit de Kunst

Uit de Kunst - Hedendaagse landschapsschilders van Zeeland

Uit de Kunst is een bundeling van 25 bijdragen aan de gelijknamige rubriek die van 2011 tot en met 2017 verscheen in ZEEUWSLANDSCHAP, het kwartaaltijdschrift van Het Zeeuwse Landschap.
Hedendaagse landschapsschilders van Zeeland komen aan het woord, en tonen voorbeelden van hun werk.

Wat in de interviews met de kunstenaars vaak terugkomt als inspiratiebron is de sfeer van het landschap; de ruimte, de ervaring van de stilte en de combinatie van water, land, lucht en licht. Dat zijn in Nederland zeldzame kwaliteiten, die in Zeeland nog volop aanwezig zijn. Uit de kunst is een inspirerend kijk- en leesboek.

De rubriek 'Uit de Kunst' werd verzorgd door Jan van den Boom (77, redactielid ZEEUWSLANDSCHAP van 1985 tot 2017):
"Het is interessant om door de ogen van de kunstenaar die verscheidenheid van opvattingen te zien over wat het landschap van Zeeland letterlijk schilderachtig maakt. Wat trof hen en hoe probeerden ze dat over te brengen? Het boek laat dit in al zijn verscheidenheid zien."

Jan van den Boom was na zijn opleiding Publiciteit en Grafisch Ontwerpen aan de kunstacademie St. Joost vele jaren werkzaam als ondernemer in de grafische, reclame- en communicatiewereld. In zijn schaarse vrije tijd schildert hij en schrijft teksten voor diverse vrijwilligersorganisaties.

 

Samenstelling: Jan van den Boom

full colour, 61 pagina's
ISBN 9789490592066

Het Zeeuwse Landschap, 2017

Stichting Het Zeeuwse Landschap

Stichting Het Zeeuwse Landschap beheert en beschermt waardevolle gebieden en historische pareltjes in Zeeland, bij elkaar bijna 10.000 ha. Geniet mee dankzij de vele wandelroutes, uitkijkpunten en excursies!

Ontwerp & realisatie: Nilsson

Privacyverklaring