BUITENgewoon in Zeeland

Na het grote succes van 80 keer ZO Mooi, heeft Chiel Jacobusse opnieuw een selectie gemaakt uit zijn veelgelezen Natuurjournaal, de wekelijkse column in de Provinciale Zeeuwse Courant.

Onder de veelzeggende titel BUITENgewoon in Zeeland neemt Chiel Jacobusse u mee naar de mooiste natuurgebieden in Zeeland en kunt u meegenieten van zijn natuurbelevenissen. Door de betrokken schrijfstijl én de prachtige foto's die het geheel omlijsten is het net of u alles zelf beleeft!
De aanstekelijke verwondering over de schoonheid van de natuur zal weinigen onberoerd laten.
Dit boek wil mensen prikkelen om meer naar buiten te gaan. Niet belerend of opdringerig, maar vanuit de eigen ervaring van hoezeer deze dingen het leven kunnen verrijken. Dit boek is met die intentie gemaakt. Wie naar buiten gaat, gewoon in Zeeland, ontdekt de buitengewone kwaliteiten van Zeeland, van onze natuur, ons landschap. Het gewone, dat ons dagelijks omringt, is eigenlijk heel bijzonder.

Een jaar rond presenteert Chiel Jacobusse in dit boek de wisselingen in het Zeeuwse landschap in mooie verhalen en schitterende beelden. Elke maand heeft in dit boek een eigen hoofdstuk gekregen, met daarin een schat aan informatie. Daarnaast bevat dit boek ook een aantal persoonlijke bespiegelingen. Steeds met natuur en landschap als hoofdrolspelers, maar dan geplaatst tegen de achtergrond van actuele ontwikkelingen of van persoonlijke gebeurtenissen.
En niet te vergeten: bij elke maand krijgt u een tip om er op uit te trekken! En dat is natuurlijk niet zo maar een tip, maar een uitgebreide beschrijving van één van Chiel 's eigen wandelingen, inclusief een beschrijving en afbeelding van de route.
Chiel Jacobusse toont ook in dit boek weer zijn grote kennis van de Zeeuwse natuur. De vele foto's tonen het talent waarmee hij planten en dieren weet vast te leggen in hun natuurlijke omgeving, op de juiste plekken en de juiste momenten. Dat levert werkelijk prachtige beelden op die laten zien hoe mooi en boeiend de Zeeuwse natuur is.

Tekst, foto's en redactie: Chiel Jacobusse

hardcover, fullcolour, 192 pagina's
ISBN/EAN 978-94-90592-00-4

Stichting Het Zeeuwse Landschap, 2012

Stichting Het Zeeuwse Landschap

Stichting Het Zeeuwse Landschap beheert en beschermt waardevolle gebieden en historische pareltjes in Zeeland, bij elkaar bijna 10.000 ha. Geniet mee dankzij de vele wandelroutes, uitkijkpunten en excursies!

Ontwerp & realisatie: Nilsson

Privacyverklaring