Zeeuwse kustontmoeting op 11 juni

De campagne www.beschermdekust.nl heeft in kort tijd een groot aantal Baywatchers opgeleverd. Daarmee gaven zij aan dat ze ons prachtige kustlandschap willen behouden en spraken ze zich uit tegen kustbebouwing. Dit maakte stevige indruk op minister Schultz. Door de massale steun liet zij het bouwverbod aan de kust ongemoeid. Maar we zijn er nog niet! Gemeenten en provincies hebben veel vrijheid om alsnog te bouwen langs de kust en zijn daar ook volop mee bezig.
De initiatiefnemers van Bescherm de Kust, waaronder Het Zeeuwse Landschap, willen met de Baywatchers om tafel en plannen maken om te zorgen dat de Nederlandse kust open en mooi blijft. We organiseren daarom drie kustontmoetingen: op 11 juni in Zeeland, 9 juli in Noord-Holland en 17 september in Zuid-Holland. Tijdens deze bijeenkomsten gaan we met elkaar in gesprek en bedenken we samen plannen voor een blijvende bescherming van ons unieke kustlandschap. Zodat we nog lang en met volle teugen van de kust kunnen blijven genieten.

Opzet van de dag
Centraal staan de onderwerpen die de Baywatchers aandragen. Dat kan gaan om het tegengaan van ongewenste bebouwing, maar bijvoorbeeld ook om werken aan natuurbeleving, recreatie, flora en fauna en/of het schoonhouden van de kust. Als organisatoren van de dag ondersteunen we de plannen van onze Baywatchers.
Het lijkt ons fantastisch als de kustontmoetingen leiden tot een spoor van spraakmakende acties langs de kust en door het land. Acties waarmee we aandacht blijven vragen voor onze kust en deze ook daadwerkelijk gezamenlijk verfraaien.

Doe mee en meldt u aan op www.beschermdekust.nl!

De kustontmoetingen zijn gratis, duren van 9.30 tot 16.30 uur en zijn volledig verzorgd.
De sluitingsdatum voor Zeeland is 15 mei en er is maar een beperkt aantal plekken beschikbaar! Als er meer aanmeldingen dan plaatsen zijn, wordt er geloot.

Stichting Het Zeeuwse Landschap

Stichting Het Zeeuwse Landschap beheert en beschermt waardevolle gebieden en historische pareltjes in Zeeland, bij elkaar bijna 10.000 ha. Geniet mee dankzij de vele wandelroutes, uitkijkpunten en excursies!

Ontwerp & realisatie: Nilsson

Privacyverklaring